İsmail Koç

İsmail Koç

Konya’ya değer katan bir müdür

Konya’ya değer katan bir müdür

Daha önce Konya’ya değer katanlar başlıklı bir yazı yazmış, bu yazıda da Konya Kamu Hastaneleri Genel Sekteri Gökhan Darılmaz ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi yazmıştım.  Bu kez Konya’ya değer katan bir başka isimden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’dan bahsedeceğim.

Öncelikle kafanızdan klasik müdür algısını silin. Mukadder Gürsoy Konya’da eğitimin en tepesindeki insan olmasına rağmen son derece mütevazı ve sıcakkanlı biri. Daha önce telefon görüşmesi yaptığımda bende sıcakkanlı bir insan olduğu algısı uyanmıştı ancak yanından ayrılırken bizi üç defada uğurlaması bu sıcakkanlılık algısını daha üst bir seviyeye yerleştirdi.

Tüm yoğunluğuna rağmen bizleri kırmadı görüşme talebimizi kabul etti ve sorduğumuz soruların hepsine tüm samimiyeti ile cevaplar verdi. Hatta o sorularımızı önceden biliyormuşçasına o kadar akıcı bir şekilde konuştu ki hazırladığımız birçok soru boşa gitti.

Konya’da eğitimin Mukadder Gürsoy ile bir ivme yakaladığı bir gerçek. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendi bünyesinde birçok çalışma yaptığı gibi aynı zamanda da birçok kurum ve kuruluşla ortak projeler üretiyor. Büyükşehir Belediyesinden Selçuklu Belediyesine, Mevlana Kalkınma Ajansından, Türkiye İmam Hatipliler Vakfına kadar çok geniş bir yelpazede ortak projeler üretiliyor.

Mukadder Bey ortak proje üretecek herkese de kapılarının açık olduğunu söylüyor. Yeter ki faydalı olacak, Konya’ya, öğrencilere değer katacak projeler olsun.

Sayın müdürün gururla ifade ettiği bir konu da Konya genelindeki öğretmen doluluk oranları oldu. Konya’daki okulların doluluk oranı %99.51’e ulaşmış. Bu Konya tarihinde ulaşılabilmiş en büyük rakam. Şimdiki gençler artık bizim zamanımızda olduğu gibi derslerimiz boş geçiyor diyemeyecekler.

Özel okullar konusunda sorduğumuz sorulara da samimiyetle cevap veren Müdür Bey, özel okulların sayısının artmasından memnun olduklarını söyledi.  Eğitimde çeşitlilik rekabeti, rekabet de beraberinde başarıyı getirdiği bir gerçek. Bu nedenle de Özel okullar önemli bir yere sahip. Mukadder Hoca özel okullarını eğitimde standardı yükselttiğini ancak devlet okullarının da artık özel okullardan geri kalmadığını hatta daha da iyi olduğunu söyledi. Bu da zihnimizde oluşan devlet okulları algısının değiştiğinin bir kanıtı olsa gerek.

Mukadder Gürsoy Konya için büyük bir şans. Okulların durumu ve gerçekleştirilen faaliyetler ortada. Ancak Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sadece bunlarla yetineceğini sanmıyorum. Yeni eğitim öğretim döneminde çok daha başarılı bir Konya bekliyor bizleri…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR