Konya'ya Gazze Caddesi geliyor

Konya'ya Gazze Caddesi geliyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli ilçesinde katıldığı iftar programında, Konya’ya yeni açılacak önemli bir caddenin isminin “Gazze/Filistin” olması için Ağustos Meclisi’ne teklif getireceklerini söyledi. 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cihanbeyli ilçesinde iftar programına katılarak Meclis üyeleri ve muhtarlarla toplantı yaptı. Cihanbeyli Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, meclis üyeleri ve muhtarlarla yatırımları değerlendiren Başkan Akyürek, 2015 yılı sonuna kadar mahalle olan belde ve köylerde su ve kanalizasyonda ihale edilmeyen yer kalmayacağını söyledi. Amaçlarının ilçeleri cazibe merkezi yaparak Konya merkeze göçü önlemek ve topyekun kalkınmayı sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, hazırlıkları süren 5 yıllık stratejik planda değerlendirilmek üzere muhtarların taleplerini aldı.

“ÖNEMLİ BİR CADDENİN İSMİNİ GAZZE YAPACAĞIZ”
İsrail zulmünü her gittikleri yerde telin ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, İslam coğrafyasında ve tüm dünyada zulüm görenler için dua edilmesini istedi. Osmanlı coğrafyasında 20. yüzyılda ırkçı, baskıcı rejimlerin ortaya çıkardığı problemlerin Türkiye’yi de ilgilendirdiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Dün de ilgilendiriyordu, bugün de ilgilendiriyor. Dün Sultan Kılıçarslan’ın şahsında Sultan Selahaddin’in dayısı Nureddin Zengi ile Konya Şam buluşuyordu. Sultan Kılıçarslan’ın şahsında Şark’ın en sevgili Sultanı Selahaddin Eyyübi ile Kudüs ve Konya buluşuyordu. Bugün de aynı şekilde aynı mananın buluştuğunu, sosyal genetiğin kaderlerimizi birbirine bağladığını görüyoruz. Filistin’dekiler de bizim kardeşlerimiz. Konya’mızda yeni açacak olduğumuz önemli bir caddenin isminin Gazze/Filistin olması için Ağustos Meclisi’ne teklif getiriyoruz” dedi.
Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale de Başkan Akyürek’in ilçede düzenlediği toplantı ve iftar programı nedeniyle teşekkür ederek, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekti. Kale, Filistin halkı için dua edilmesini istedi.