Konya'ya karşı yürütülen algı operasyonlarının amacı ne

Son günlerde Konya Valiliği ve Konya Emniyet Müdürlüğü ile ilgili olumsuz algı operasyonlarının nedeni ortaya çıktı. 2 mahrem imamın gözaltına alınması ile bir anda algı operasyonları da arttı.
Konya'ya karşı yürütülen algı operasyonlarının amacı ne

FETÖ operasyonlarında Konya, diğer illerden daha çok öne çıkıyor. İlk operasyonları başlatan il olarak bilinen Konya’da, kesintisiz şekilde önemli operasyonlar gerçekleşti ve gerçekleşiyor. Hatta diğer illerdeki operasyonların çoğunluğu Konya merkezli olarak gerçekleşiyor. Konya Emniyet Müdürlüğü başarılı operasyonlarla örgütün kılcal damarlarına kadar girerken, mahrem alanları da böylece buluyor. Diğer şehirler bu operasyonlarda Konya’yı örnek alıyor. Örgütün şeması ise ilk defa Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce (KOM) hazırlandı. Bu şema doğrultusunda örgüt önemli bir darbe aldı.

MAHREM İMAMLAR ORTAYA ÇIKARILIYOR

KOM’un başarılı operasyonları sayesinde mahrem imamlara tek tek ulaşıldı.Bu imamlara ulaşıldıkça Konya Valiliği ve Konya Emniyeti ile ilgili olumsuz algı operasyonları da arttı. Son günlerde sosyal medyada gerçeği yansıtmayan görüntüler ve bu yönde paylaşımların FETÖ’nün algı operasyonu olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz gün, Konya emniyeti tarafından gözaltına alınan Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Sorumlusu ve İstanbul Hava Harp Okulu İmamının Konya’ya getirildiği zamanda bir anda saldırıların daha da arttığı değerlendiriliyor. İtirafçıların verdiği bilgiler sayesinde önemli mahrem imamlar ortaya çıkarılıyor.

2-1-1-018.jpg

BU ŞEMADA HERŞEY GÖRÜLÜYOR

Konya’da ortaya çıkarılan şema sayesinde, Ankara ve diğer illerde FETÖ’nün gerçek yüzü net olarak görünüyor. Örümcek ağını andıran bu harita, 4 yıldır uzun uğraşlar sonucu çalışılarak ortaya çıkarıldı. Bu haritada para trafiği ile birlikte, sivil toplum, asker, avukat, emniyet ve kamudaki yapılanmaların nasıl organize edildiği görülüyor. Bylock ile ilgili operasyonları MİT’in verdiği bilgilere göre Terörle Mücadele ekipleri yaparken, diğer operasyonları ise KOM Şube yürütüyor.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ