Konya’ya yakışır final

Fetullahçı Terör Örgütü 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişiminde bulunarak vatandaşın özgürlüğüne kast etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Mevlana Meydanı’na inerek geceleri nöbet bekleyen Konyalı vatandaşlar bir ay boyunca şehrin emniyetini sağladı
Konya’ya yakışır final

15 Temmuz Cuma gecesi Türkiye kanlı bir saldırıya şahit oldu. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ülkemize darbe girişiminde bulunarak vatandaşın özgürlüğüne kast etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hain saldırının olduğu gece canlı yayından Türk halkına meydanlara inme talimatı verdi.

81 ilden milyonlarca vatandaş şehirlerinin meydanlarında sabaha kadar nöbet tuttu. Konya halkı da Mevlana Meydanı’na akın ederek cuntacıların saldırılarına karşı şehrin emniyetini sağladı.

7’den 70’e binlerce Türk evladının Mevlana Meydanı’nda tuttuğu nöbet yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evlerinize çekilebilirsiniz çağrısıyla 10 Ağustos Çarşamba gecesi sona erdi.

Biz de Yeni Haber Gazetesi olarak ilk günden itibaren her gece meydana inerek vatandaşın nabzını tutuk.

Yaşlısından gencine toplam 141 farklı insandan görüş alarak “Meydanın Sesi” köşemizde yayınladık. Darbe girişimini nasıl karşıladıkları ve 15 Temmuz gecesi neler yaşadıkları konusunda gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar duygularını bizimle paylaştı.

VATANDAŞ İDAM İSTEDİ

Akşam iş çıkışı Mevlana Meydanı’na gidip sabah namazının ardından tekrar işine giden Konyalılar büyük bir özveriyle beklediği nöbetinden bir gün olsun taviz vermedi. Evlerinden eşyalarını getirerek meydanda konaklayan Konya halkı, firmaların verdiği ikramlarla karnını doyurdu. Sanatçısından sporcusuna, siyaset dünyasından, iş dünyasına bir çok isimin konuk olduğu meydanda Konya halkı önemli bir birliktelik oluşturdu. Görüşlerini aldığımız 141 vatandaşın ortak ifadesi, milli iradenin yıkılamayacağı ve millete bu saldırıyı gerçekleştirenlerin idam edilmesi gerektiği oldu. Türk halkının birlik olunca her şeyin üstesinden gelebileceğini söyleyen Konyalı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini de her fırsatta yineledi. Son gece de gazetemize görüşlerini bildiren Konyalılar, meydandaki nöbetin bitmesinin hainlere bir fırsat olmayacağını, evlerinde ve iş yerlerinde bu kutlu direnişi devam ettireceklerini ifade etti.

MEVLANA MEYDANI'NDA NELER YAŞANDI?

Yiyecek ve içecek ikramında bulunan firmalar Konyalıların Mevlana Meydanı’ndaki nöbetine destek oldu.

Seyyar satıcılar su, mısır, simit, çekirdek, bayrak vb. ürünlerin satışını gerçekleştirdi.

Konyalılar, Mevlana Meydanı’nda bulunan Kızılay’ın kan toplama aracının önünde bağışta bulunmak için kuyruklar oluşturdu.

Mevlana Meydanı’nda ambulans ve sağlık personelleri 24 saat nöbet bekledi. Zaman zaman kalabalıktan dolayı fenalaşan vatandaşlara sağlık ekipleri müdahalelerde bulundu.

MEYDANDA YAPTIĞIMIZ ROPÖRTAJLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ