Konya’ya yapılan altın yatırımlar tanıtıldı

AK Parti Konya İl Başkanlığı Konya’ya son yıllarda yapılan yatırımları basın mensuplarına tanıttı. Tanıtım gezisine basın mensupları büyük ilgi gösterirken, Konya yatırımlarında gelinen son nokta yerinde tespit edildi.
Konya’ya yapılan altın yatırımlar tanıtıldı

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın Konya’ya son yıllarda  yapılan yatırımları tanıttığı geziye, Konya basını büyük ilgi gösterdi. Ak Parti Konya İl Seçim Koordinasyon Merkezi’nden yola çıkan Ak Parti üyeleri ve basın mensupları, Seydişehir Kuğulu Park'ta sabah kahvaltısı yaptı. Yatırımlar hakkında bilgi alan basın mensupları, Konya yatırımlarında gelinen son noktayı yerinde tespit etti. Gezide, Yeni Tren Garı, NEÜ Tıp Fakültesi Yeni Binası, Alacabel Tüneli, Eğiste Viyadüğü, Yerköprü Şelalesi, Yeni Çevre Yolu (Kaşınhanı) ve Şehir Hastanesi ziyaret edildi.

dgd-j3qxkaar1_i.jpg

“AK PARTİ NE KADAR ÖVÜNSE AZ”

Yolculuk öncesi Yeni Haber’e konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, “Türkiye’ye karşı yapılan bütün saldırılara ve spekülasyonlara rağmen 2002 yılından bu yana bütün projeler duraksız devam ediyor. Bugün biz sadece sembol bazı eserleri ziyaret edeceğiz. Gerek Hızlı Tren, gerek Şehir Hastanesi, gerek Alacabel Tüneli’nde çalışmalar devam ediyor. Bu projeler gösteriyor ki, Ak Parti yaptıklarını anlatmakla ne kadar övünse az. Biz bu yaptıklarımızı anlatmaktan çok, yeni projeler ortaya koyuyoruz. Bu projelerin bir an önce bitmesini ve yeni projelerin hedeflenmesi için Ak Parti durmadan çalışıyor” dedi. Mavi Tünel Projesi ve alt geçit yatırımları hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, vatandaşlarımız artık evde tatlı memba suyu içecek. Suyun kalitesini üç kat arttırdık. Yine alt geçitlerimizi de bayram öncesi hizmete açarak trafiği önemli ölçüde rahatlattık. Benim de heyecanla görmeyi beklediğim diğer büyük projeleri ise yerinde inceleyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

3-036.png

“BU PROJELER AK PARTİ’NİN BÜYÜK VİZYONUDUR”

2002’den bugüne kadar Konya’da pek çok farklı alanda büyük projelerin hayata geçtiğini söyleyen Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Bugün bunların birkaç tanesini yerinde görmek adına birlikte yol alıyoruz. 80-100 yıllık bir çok hayali Ak Parti gerçekleştirmiştir. Başlanıp biten, başlanıp devam eden ve yeniden planlanan projelerin hepsi Ak Parti’nin büyük vizyonunun bir eseridir” dedi.

1-049.png

TÜRKİYE’DE BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

Buğday pazarı mevkiinde Konya Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde YHT garı yapılması planlanmış ve inşasına başlanmıştı. Yapımı devam eden Tren garının bina dizaynı, Türkiye’de ilk olacak. Buğday pazarı mevkiinde Konya Büyükşehir Belediyesinin hafif raylı sistem projesiyle entegre olacak şekilde YHT garı yapılması planlanmış ve inşasına başlanmıştı. Yetkililerden alınan bilgiye göre yeni YHT garı 75 bin metrekarelik bir alanda, 29 bin 500 metrekare bina toplam inşaat alanına sahip olacak. Projede ayrıca, idari alanlar (TCDD ofisleri, yemekhane, toplantı ve eğitim salonu, gişeler, teknik depolar), ticari alanlar (restoran, kafe, banka, PTT, dükkân, acente, büro vs.), VIP ve CIP salonları, kapalı otopark, (117 araçlık), servis alanları bulunacak.

2-086.png

KONYA’DAKİ BU HASTANE KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETİYOR

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi’nin kendi enerjisini üreteceğini belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz, “Hastanemizde, 4 bin 500 metrekare alana sahip güneş panellerimiz ve trijenerasyon sistemi buluyor. Bu sistem, doğalgazdan elektrik ve buhar enerjisi sağlıyor” dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi projesi inşaatının yaklaşık 110 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu belirten Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz, “Prejemizin ihalesi 2014 yılında yapıldı. Temmuz ayı içerisinde taşınarak faaliyete geçecek. 25 tanesi normal, 4 tanesi ayakta olmak üzere toplamda 29 tane ameliyathanesi var. Bin 100 araçlık otoparkımız var. Yaklaşık 4 bin 500 metrekare alana sahip güneş panellerimiz bulunmaktadır. Ayrıca trijenerasyon vardır. Trijenerasyon sistemi, doğalgazdan elektrik ve buhar enerjisi sağlamaktadır. Çevreci yeşil bina konsepti ile yapılmıştır. Tamamı nitelikli odalar ve yoğun bakımlardan oluşan toplam 900 yatak kapasitemiz vardır. 140 polikinik odası, 29 ameliyathane, 25 derslik ve 285 öğretim üyesi odası mevcuttur. Ayrıca konferans salonu, toplantı salonları ve kafeteryaları bulunmaktadır.  toplam maliyeti 250 milyon TL’dir. Temmuz ayında İnşallah taşınıp faaliyete başlayacak. Şuan idari blok taşınıyor. Temmuz ayının 15’ine kadar da burada diğer birimlerde İnşallah faaliyete geçecek” dedi.

(5)-001.jpeg

KONYA-ANTALYA ARASI DAHA GÜVENLİ

7 bin 360 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli’nde sona geliniyor. Projeyle, Konya ve Antalya arasındaki ulaşım sıkıntısının çözüleceğini belirten Alacabel Tüneli Şantiye Şefi Onur Kaya, “Torosların, Giden Gelmez Dağları’ndaki tünelimizi bitirerek bu yolun ve Konya’yı Antalya’ya bağlayan ana hattın sıkıntısını gidereceğiz. Tünelimiz bittikten sonra vatandaşlarımız güvenli bir şekilde yollarına gidebilecekler” dedi.

h-(4).jpg

EĞİSTE VİYADÜĞÜ YÜKSELİYOR

İç Anadolu Bölgesi ile Akdeniz Bölgesini birbirine bağlayacak olan Eğiste Viyadüğü, dünyanın en büyük ikinci viyadüğü, Türkiye’nin de ilk yüksek ayaklı viyadüğü olacak. Hadim ilçesinde, Toroslar üzerine inşa edilen Eğiste Viyadüğü, yetkililerden alınan bilgiye göre dengeli konsol yapım metoduna göre yükseklikleri 42 metre ve 165 metre arasında değişen 8 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayak üzerinden projelendirildi. 29 Aralık 2016 tarihinde yapım çalışmalarına başlanılan ve 229 milyon 472 bin 975 TL sözleşme bedelli Eğiste Viyadüğü’nün bitim tarihi ise 2020 yılı olarak öngörülüyor. Eğiste Viyadüğü yapım işinde 400 bin metreküp kazı, 140 bin metreküp beton ve 48 bin ton demir/donatı imalatı ile gerçekleştirileceğini söyleyen yetkililer Türkiye’nin kuzey ve güney aksının önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergâhında daha hızlı ve sürüş emniyeti ile yol standartlarının yükseltilmesi ve ülke ekonomisine de önemli oranda katkı sağlanması hedeflendiğini aktardı. Mevcut yola göre 4 bin 400 metre kısalma sağladığını belirten yetkililer,  yol eğiminin yüzde 8’den yüzde 2’ye düşeceğini kaydetti.

,-(3)-001.jpeg

KUĞULU VADİSİ CANLANDI

Kuğulu Vadisi’ndeki yenileme çalışmalar hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bungalovları, su sporlarının yapılacağı, restoranlar ve eko pazar yer alıyor. At çiftliğine kadar yer alan bu projemizde yok yok diyebiliriz. Bu proje Seydişehir’in projesi değil Konya’nın projesi olacak” dedi

,-(1)-001.jpeg

 “TÜRKİYE’NİN ENDER SULARINDAN BİRİSİ”

Yerel çalışmaların son hızıyla devam ettiğinin altını çizen Tutal, “Seydişehir’in Beyşehir çıkışında 365 bin metrekarelik meradan dönüşüm yapmak suretiyle bir Termal Alan oluşturduk. Şuanda 2-3 tane kuyu açtık. Termal Sosyal Tesis inşaatımız bitmek üzere. 2-3 tane de otel yeri ayarladık. İnşallah seçimlerden sonra da oraların temelini atacağız. Konya’nın hizmetine hem içmecesi olan hem kaplıcası olan Türkiye’nin ender sularından birisi. Bu noktada Zeki Karagülle hocamız ile çalışıyoruz. Bu yılın son aylarında kendi imkânlarımızla 2 bin 700 metrekare oturum alanı olan Termal Sosyal Tesis’i Konya’nın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu. 

(1)-002.jpeg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ KONYA’YA DEĞER KATACAK

Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen Yerköprü Şelalesi’nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Konya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ceylani Kılıç, “Bu yatırımla, turizm bölgesi olan Yerköprü Şelalesi’nde, geliş ve gidiş yollarının standartları da yükseliyor. Projenin uygulamasını ise Konya Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Ayrıca yayalar için asma köprü yapacağız. Bununda ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde sözleşme yapılacak. Önümüzdeki sene İnşallah köprümüzü de faaliyete geçirmiş olacağız. Yerköprü Şelalesi daha önce Büyükşehir’in hizmet alanında olmadığı için hizmet eksikliğinden gelen insanlar memnun kalmıyordu. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Yerköprü Şelalesi’ni hem Türkiye’ye hem Konya’ya kazandırmış oluyoruz. 1. Etap çalışmalarımızın sonuna geldik. Şuan 2. Etap çalışmalarımıza başladık. Toplamda 16,5 milyon TL’lik yatırım yapılıyor. Bunlar tamamlandığında gelen insanlarımız fiziki mekân olarak Konya standartlarına kavuşmuş olacak. Ayrıca turizm yeri olmasından dolayı da geliş ve gidiş yollarının standartları da yükseltiliyor” ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU-YİĞİT BERKAY ÇOPUR-SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ