Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

KOP Bölge İçin Çok Önemli

KOP Bölge İçin Çok Önemli

KOP Prof Dr Mehmet Babaoğlu başkanlığında gerçekten bölgesel bir kalkınma ajansı olduğunun teyidi, çok önemli işler yapıyor.

Günlük yapılan açıklamalar, alınan kararlar, yürüdükleri çizgi kesinlikle doğru. Sayın Prof Mehmet Babaoğlu kendisine tevdi edilen bu görevi hak ettiğini net bir şekilde gösteriyor. Önemli buluyorum, zira bu kurumların eski Türkiye’de tam zamanlı istirahat merkezleri gibi çalıştığını biliyoruz ama yeni Türkiye’de öyle olmuyor. Prof Babaoğlu gibi işinin sevdalısı insanların işin başına gelmesi ile bugün oluşturulan sinerji ve bu sinerjiden oluşan enerji hakikaten müthiş.

Geçen gün Beyşehir Konya yolunda Kızılören civarların KOP’un bir projesini gördüm, daha önce ise Niğde’de Çamardı İlçesinin Mahmatlı Köyünde buraların KOP’un girişimleri ile kalkına bileceğini konuşmuştuk. Gördüğünüz gibi çok geniş bir coğrafya da kalkınmanın motoru olarak KOP’tan hizmetler bekliyoruz.

KOP bugün Konya, Aksaray, Niğde, Karaman illerinin tamamında kırsal bölgelerde, bozkırlarda, ovada sulama, alternatif ürün geliştirme, diğer yatırımlar ile kalkınmaya destek olma, üniversitelerle birebir işbirliği yaparak hem üniversiteleri kalkınmaya dâhil etme ve hem de üniversitelerin çeşitli sıkıntılarını giderme gibi çok geniş bir alanda hizmet etmeye çalışıyor. 

Geçen Gün Sosyal Medyada Prof Dr Mehmet Babaoğlu Hocamızın bir mesajı dikkatimi çekmişti, bu mesaj da Hocam,  KOP Bölgesinde ki Aksaray, Karaman, Niğde ve Konya ilinin tamamının İstanbul'dan daha geniş bir coğrafya’ya sahip olduğunu yazıyordu.  

Tabi biz de kendisine teker teker değil tamamını topladığımızda bile bu bölgenin İstanbul ekonomisinin yarısına bile erişemediğini yazmıştık.

Hocam bunun üzerine birlikte bu kalkınmayı yaparak ekonomik olarak da bölgemizi büyütebileceğimizi yazdı…

Doğrusu ben KOP İdaresi Başkanı Prof Dr Mehmet Babaoğlu’na katılıyorum. Bölgemizin ekonomisini büyütmemiz gerekiyor.

Burada sağlayacağımız kalkınma inanınız hem İstanbul’u rahatlatacak hem Diyarbakır’ı… Türkiye’nin başka çıkar yolu yok, ya kalkınacak ya kalkınacak…

Mehmet Hocama ve ekibine bu zorlu yolculukta yaptıkları yol göstericilikten dolayı teşekkür ediyoruz ve başarının devamını diliyoruz.

 

Yazımıza Konya Barosundan Açıklama geldi

Öncelikle şunu ifade edeyim, bizim Ağır Ceza Mahkemesinin temyiz mahkemesi olarak ifade etmemiz yanlış olmuş. Ağır Ceza mahkemesinin kararlarında temyiz için hala Ankara’ya gidilecekmiş. Konya Ağır Ceza Bölge Mahkemesinde Antalya’ya bağlanmış…

Yazımıza gösterdikleri ilgiye teşekkür ediyor, Konya Baro Başkanı Sayın Fevzi Kayacan’ın açıklamasını sizinle paylaşmak istiyorum,

“Antalya'ya bağlanılan mahkeme, temyiz mahkemesi değil, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında kurulan ilk derece bölge ağır ceza mahkemeleridir. Bu nedenle temyiz mahkemeleri halen Ankara olmakla birlikte anılan Kanun kapsamında nitelendirilebilecek eylemler bakımından Antalya yetkilidir. Daha doğrusu özel yetkili mahkemeler kalkıp, yerine bölge ağır ceza mahkemeleri kurulunca Konya Antalya'ya bağlanmış oldu. Eleştirdiğim husus (ki bu eleştiriyi bugüne değin karar alıcılarına yani muhataplarıma yapmıştım) doğrudan etkilenen kurum ve kişilerden özellikle Baro'dan görüş ve öneri sorulmamasıdır. Bir sabah kalktığımızda Konya'nın Antalya'ya bağlandığını öğrenmiş olduk. Ne yapabilirsiniz? Hemen girişimlerde bulunduk. Yazışmaların yanı sıra mahallinde karar alıcılarla mütemadiyen görüşüp, bu kararlarından vazgeçmelerini istedik. Çok uğraştık, ancak muvaffak olamadık. Bu kez milletvekillerimizden ve Sayın Dış İşleri Bakanımızdan yardım istedik.

Esasen Sayın Adalet Bakanımızın da niyeti başlangıçta Konya'ya bu mahkemenin kurulması yönünde iken, her zaman olduğu gibi bürokrasi masa başında haritaya ve istatistiklere bakarak şu andaki kararın alınmasını sağladı. Enteresandır, öncesinde Antalya, Bölge Adliye Mahkemeleri yönünden Konya'ya bağlı iken gerek Baronun ve gerekse milletvekillerinin girişimleriyle illerinde müstakil bir mahkeme kurulmasını sağladılar. Bunu sağlayan başka illerde oldu. Konu gerçekten önemli… Şu anda Antalya'da yargılanan Konyalı hemşerilerimiz var. Yazınızda da belirttiğiniz gibi Aksaray, Niğde, Karaman, Afyon, Isparta ve hatta Eskişehir Konya'ya bağlanabilecekken (Konya'nın il bazındaki Akşehir ve Ereğli İlçelerini de nazara alırsanız), müstakil bir mahkeme kurulmaksızın Antalya'ya bağlanması bir talihsizliktir. En kısa zamanda bu yanlışlığın düzeltileceğini temenni ediyor, konuyu işlediğiniz için  ayrıca teşekkür ediyorum.”

Bizim görevimiz Konya’ya yapılan bu haksızlığın giderilmesi için bir gazeteci olarak mücadele etmektir. Âcizane onu yapmaya çalışıyoruz, umarız bir an önce Konya’nın uğradığı bu haksızlık giderilir ve Konya merkez bir il olma yolunda bu tür kesintilere uğramadan yoluna devam eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR