Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Köpeksiz Köy..

Köpeksiz Köy..

Özgürlükler ülkesi memleketimde bebek katili PKK’nın sempatizanları klavye başında da rahat durmuyor. Sosyal medya kullanımı yaygınlaştıkça herkes klavye başında olduğundan daha cesur ve cüretkâr olabiliyor. Bunun son örneklerinden birine denk geldik geçenlerde..

İstanbul Bağcılarda yaşayan bir terör sevici video yayınlamış. “Ben inadına PKK’lıyım, adresi de veriyorum Bağcılar. Sıkıntısı olan gelsin.” GELDİLER. Türk Devletine meydan okumanın karşılığını saatler içinde aldı. Türk Polisi ters kelepçeyi taktı. Taktı takmasına, bizimde içimiz de biraz soğudu, sevindik. Ama ya sonra?

Bu ülkede yıllardır kan akıtan bir terör grubu için propaganda yapmanın caydırıcı bir cezası var mı gerçekten? Olsaydı öyle bir video çekebilir miydi? Maalesef cezalarımız caydırıcı değil. 

Vatana ihanetin bedeli bu kadar ucuzken hala ayakta olmamız bile bir mucize. Oysa ne güzel nasihat etmiş cennet mekân Abdülhamit Han; “Hak isteyenin hakkını verin, baş kaldıranın başını kesin.”

İngiltere’de İRA’nın sözünü edemezsin. Söz etmeyi bir kenara bırakın, terörle ilgili içerik izlemenin bile cezasının 12 yıldan başladığını biliyor muydunuz? Sadece izlemenin bedeli..

Batılı ülkelerde yakın zamanda verilen cezalara göz atalım..

İspanya’da ETA ile ilgili sosyal medya üzerinden paylaşım yapan bir vatandaşa 2 yıl hapis cezası verileli daha çok olmadı..

Fransa yakın zamanda sosyal medya hesapların da terörist fotoğrafı olan 10’a yakın vatandaşına 5 yıla kadar hapis cezası verdi.

Avusturya, geçtiğimiz yıl hitler selamı veren bir vatandaşına 18 ay hapis cezası verdi.

Türkiye’yi jurnalleyen Can Dündar’a kucak açan demokrasinin beşiği(!) Almanya’da Türk kökenli siyasetçi Bekir Sipahi’ye sosyal medya üzerinden hakaret gerekçesi ile 30 gün hapis cezası verildi.

Bunun yanında Almanya geçtiğimiz yıl 24 Eylül seçimlerine yaklaşırken 10 bin sosyal medya hesabını askıya aldı. Seçim döneminde Fransa’da 30 bin sosyal medya hesabı seçimleri manipüle ediyor gerekçesi ile askıya alındı. Kimse çıkıp bu devlet, bu hükümet özgürlüklere müdahale ediyor diye ülkeyi yangın yerine çevirmeye kalkmadı. Tam tersi bu durum Fransız basınında; “Facebook’ta Bahar temizliği” şeklinde yansıdı.

Bizde ise filmini çekenler bile rahat. Üniversitelerimiz terör kampları haline gelmiş. Yine İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede bırak okuma hakkını, vatandaşlık hakkını ve hatta yaşam hakkını dahi tanımıyorlar. Hani her konuda hayran olduğumuz batı var ya alacaksak batıdan bir şeyler bunları alalım.. Özeneceksek batıya madem bu konularda özenelim..

Ama bizim içeride o kadar hain var ki birisine dokununca bin yerden sesleri duyuluyor. Ülke sırlarını ifşa edenleri bile kahraman ilan edenlerin ülkesi Türkiye..

Bulmuşlar köpeksiz köyü değneksiz geziyorlar. Ama atladıkları bir şey var; Devlet vazgeçmez, devlet cezayı erteler ama asla unutmaz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR