Kopenhag polisi: “Terör şüphelileri DEAŞ’a göndermek üzere dronlar satın aldı’

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı operasyon düzenleyen terörle mücadele polisleri ve istihbarat servisi PET, 2 kişiyi...
Kopenhag polisi: “Terör şüphelileri DEAŞ’a göndermek üzere dronlar satın aldı’

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı operasyon düzenleyen terörle mücadele polisleri ve istihbarat servisi PET, 2 kişiyi terör örgütü DEAŞ'a drone temin etme gerekçesi ile gözaltına aldı.

Kopenhag polisi basına yaptığı açıklamada, terör eylemlerinde kullanılmak üzere dronelar ve nesnelerin tedariki gerekçesiyle uzun süredir takip ettikleri bir terör ağı ile bağlantılarını tespit ettikleri 2 terör şüphelisini gözaltına aldıklarını açıkladı. Suriye ve Irak'taki terör örgütü DEAŞ'ın eylemlerinde kullanılmak üzere alındığı tespit edilen droneların Türkiye'de yaşayan bir Danimarka vatandaşı üzerinden örgüte ulaştırıldığını tespit eden istihbarat servisi PET, şüpheli hakkında uluslararası yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı. Şüphelilerden F.M. (29) öğretmenlik yaptığı Copenhagen Business Academy'de pazarlama dersi verdiği esnada polisler tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili okul yönetimi basına hiçbir açıklama yapmayacağını duyurdu.

2017'de Türk çift tutuklanmıştı

Aynı soruşturma dosyası kapsamında 2017'de Türk asıllı karı-koca, DEAŞ'a drone ve nesnelerini temin etmek suçlamasıyla tutuklanmış ve Danimarka vatandaşlıkları iptal edilmişti.

İHA