Körfez halkı, kent bayramlaşmasında buluştu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın ev sahipliğinde ilçe protokolünün katılımları ile Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde geleneksel kent bayramlaşması gerçekleştirildi.
Körfez halkı, kent bayramlaşmasında buluştu

Kurban Bayramının ikinci gününde sabah saat 10.00'da Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde Körfezlileri karşılayan Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, daha sonra vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıya, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, Körfez Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fikret Çetin Kale, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Birlik ve beraberlik için verilen mücadelenin önemine değinen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütüne bağlı bir avuç eşkıya, vatan haini tarafından darbe girişimi ile karşılaştık. Dünya tarihinde görülmemiş alçakça bir planla devletimizi, ülkemizi bölmeye çalıştılar. Ama aziz milletimiz tanklara, füzelere, silahlara karşı dimdik durarak darbeyi püskürttü. Ülkemizin gelişmesini, büyümesini istemeyen dış mihraklara karşı hızla büyüyen bir ekonomiye ve güce sahibiz. Yüce Türk milletini kimse hafife almasın. Bizler el ele, gönül gönüle verdikçe Allah'ın izni ile bizi bölmeye, parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir. 15 Temmuz gecesi bu hissiyat ile vatan aşkı ile hayatını kaybetmiş şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, şükranlarımı sunarım" dedi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ise Kurban bayramının tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesini temenni ederek, "Geleneksel kent bayramlaşmamıza katılarak bizleri onurlandıran ilçe protokolümüze, körfezli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi bir araya getiren örf ve adetlerimizin yanında birlik ve beraberliğimizdir. Son dönemde terör örgütüne öldürücü darbeler vuruldu. Bir yandan terörle mücadele ederken, bir yandan da terörü üreten tüm bataklığı kurutmanın çalışmasını yapıyoruz. Türkiye'mizi, güzel Ülkemizi daha aydınlık günler bekliyor. Birlik ve beraberliğimiz bugün ki daim olsun" şeklinde konuştu.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Körfez halkı, kent bayramlaşmasında buluştu

Körfez halkı, kent bayramlaşmasında buluştu

Körfez halkı, kent bayramlaşmasında buluştu

Kaynak: