Körfez’de deprem şehitleri anıldı

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenledi.
Körfez’de deprem şehitleri anıldı

Körfez Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenledi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 17'ıncı yıldönümü nedeniyle Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, Deprem Anıtı'nın önünde toplanan Körfez protokolü ve halkı, saygı duruşu ve istiklal marşı ile şehitleri andılar. Belediye Başkanı İsmail Baran daha sonra felakette yaşamlarını yitirenleri kabirleri başında ziyaret etti. Deprem şehitleri için dua eden Başkan Baran, hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla da çeşitli sohbetler gerçekleştirdi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın çelenk sunumuyla başlayan anma programına, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Belediye Başkanı İsmail Baran'ın yanı sıra Hava Radar Mevzi Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Ali Karadeniz, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Baran daha sonra Körfez Asri Mezarlığında bulunan Şehitliğe geçerek burada vatan için canlarını veren aziz şehitleri ziyaret etti. Şehitlerimize bol bol dua eden Başkan Baran şehitliği ziyarete gelen vatandaşlarla da sohbet etti.

Büyük felaketin üzerinden 17. Yıl geçmesine rağmen o günü ilk günkü gibi hatırladıklarını ifade eden Başkan Baran, "Az önce de belirttiğim gibi bu tür afetlerden çıkartabileceğimiz tek şey iyi bir ders çıkartmamızdır. Ülkemiz 15 yıl gibi süre zarfında deprem analizlerini çok iyi bir şekilde yaparak, riskli bölgelerimizde gerekli tedbirleri uygulamaya koydu. Kentsel dönüşüm, risk analizleri ülkemiz açısından çok önemli çalışmalardır. Rabbim ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. 17. Yılında acılarımız hala taze. Bu elim hadisede hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum" dedi.

Körfez’de deprem şehitleri anıldı

Körfez’de deprem şehitleri anıldı

Kaynak: