Esra Doğan

Esra Doğan

Korktukları kadar varız

Korktukları kadar varız

Bu yıl eğitim ve öğretim yılı bir başka bilinçle, şuurla, heyecanla ve coşkuyla başladı. Öğrenciler, yaşları kaç olursa olsun, yaşanan süreçten etkilendi, ailelerinin ve çevrenin de etkisiyle okul hayatına-eğitime bir başka gözle bakmaya başladılar.

Öğretmenlerimiz, yetiştirecekleri öğrencilerinin bu memlekete hayırlı, faydalı insanlar olması için daha bir gayretle, azimle başladılar.

“Eğitim şart!” cümlesi her ne kadar klişe bir cümle haline gelmiş olsa da, yine, yeniden tekrarlamakta fayda var. Eğitim de nasıl eğitim?

Eğitimden önce eğitmen, öğretimden önce öğretmen gelir. Fetöye hizmet eden öğretmenler! PKK’ya mensup terörist öğretmenler! Bunu yazmak bile o kadar kötü bir durum ki!

Kendi mensubu olduğu ve her şekilde şerre hizmet edenlerin bir nesle şekil veriyor olması fikri dahi çok rahatsız edicidir. Düşünsenize, çocuklarınıza terör yanlısı bir öğretmenin alttan alttan terör eğilimli fikirleri empoze ediyor olduğunu!

Bir de abiciğim, ablacığım diyerek tatlı dille çocuklarınızın akıllarını çelip istedikleri gibi yönlendiren ve vatana ihanet yolunda maşa gibi onları kullanan öğretmenleri!

Böyle şerre çalışanlara öğretmen demek bile üzücü. Akılları şerre çalışıyor bile demiyorum; çünkü onlar hizmet edecekleri amaç doğrultusunda beyin yıkamasından geçirilip belirlenen kaynaklardan beslenmeleri sağlanıp birer robot haline getiriliyorlar.

Aman böyle çalıştığını düşündüğümüz her gruptan hızla uzaklaşalım ve aklımızı ipotek altına aldırmayalım.

*****

İmam Hatiplere ve İmam Hatip nesline düşman olan ya da en az onları etkisi altına alabilen fetöye yapılan en büyük darbe(!) kendi kurdukları okulların hepsinin İmam Hatip ortaokulu ya da lisesi olmasıdır.

Onlar İmam Hatipli ruhundan hep nem kaptılar, onları elde edememek hep zorlarına gitti ama kendi amaçları doğrultusunda eğitim verdikleri okulları artık birer İmam Hatip Ortaokulu-Lisesi oldu.

Bir kısım insanımız da İmam Hatiplerde olağanın dışında, çok farklı eğitimler verildiğini zannediyor. İmam Hatiplerde diğer aynı düzey derslerin dışında dinî bilgiler içerikli dersler oluyor. Aslında öğrencileri daha fazla çalışmaya itiyor.

Yalnız temelde kitabımız Kuran ve Peygamberimiz’in sünneti öğretiliyor, diğer tüm bilgiler bunun üzerine inşa ediyor. Daha çok okumak gerekiyor. Bu sebepledir ki, zihinler sürekli tazeleniyor ve tek düze kaynaklardan beslenmek yetmiyor; çünkü insan, yenilenmek için hep farklı farklı kaynaklara ihtiyaç duyar.

Bundan gayrısını düşünen sadece zanda bulunuyor. İmam Hatip ruhu işte bu temel oluşturularak eğitim verildiği için oluşuyor. İmam Hatip nesline selam olsun.

Bir de Konya’da fetönün okullarının yeni isimlerini yazayım da herkes haberdar olsun istiyorum. İşte yeni İmam Hatip neslinin yetişeceği okullar:

  1. Özel Merve Meram Abdullah Aymaz İlkokulu yerine Şehit Mehmet-Lütfi Gülşen Anadolu İmam Hatip Lisesi
  2. Özel Merve Meram Abdullah Aymaz Ortaokulu yerine Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu
  3. Özel Merve Selçuklu Abdullah Aymaz Ortaokulu yerine Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu
  4. Karatay Özel Merve Güventaş Fen ve Anadolu Lisesi yerine Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu
  5. Selçuklu Özel Merve Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Lisesi yerine Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi

Önceki ve Sonraki Yazılar
Esra Doğan Arşivi
SON YAZILAR