KOSGEB desteğiyle iş kadını oldu

Afyonkarahisar'da bir kadın girişimci, KOSGEB kurslarına katılarak aldığı destekle raf imalatı yapan iş yeri açtı.
KOSGEB desteğiyle iş kadını oldu

Afyonkarahisar'da bir kadın girişimci, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığının (KOSGEB) girişimcilik kursundan aldığı sertifika ile hibe desteğinden yararlanarak raf imalatı yapan iş yeri açtı.

KOGSEB’in açtığı girişimcilik kurslarına katılarak sertifika alan Meryem Eşmen (32), kadın girişimcilere sağlanan hibe desteğiyle kurduğu işletmenin açılışı için tören düzenledi. Törene Vali Yardımcısı Adem Uslu, KOSGEB İl Müdürü Mustafa Çanakçı ve davetliler katıldı.

KOSGEB’in gençler ve kadın girişimciler için destek verdiğini öğrendiğini aktaran Eşmen, şöyle konuştu:

"KOSGEB'in açtığı girişimcilik kursuna katıldım. Kurs sonrası Afyonkarahisar'da ilk olacak, farklı bir iş yeri açmak için araştırmalar yaptım. Mağaza tasarımı ve raf sistemleri üretimi üzerine işletme olmadığını fark ettim. Bu sektör üzerine küçük bir imalathane açmaya karar verdim ve KOSGEB’den aldığım destekle iş yerimi açtım. Açtığımız iş yerinde şimdilik 5 kişiye istihdam sağlıyorum. Amacım işimi geliştirerek, ilimizin ve ülkemizin istihdamına daha fazla katkı yapmak."

KOSGEB il Müdürü Mustafa Çanakçı ise Türkiye'de kadın nüfusunun üretime katkısının yüzde 25 olduğunu, bunun gelişmiş ülkelerde yüzde 55’e kadar çıktığını aktardı.