KOSGEB’den üretime dev katkı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş Müdürü Kenan Mergen, makine teçhizat kredi faiz desteği sunacaklarını söyledi.
KOSGEB’den üretime dev katkı

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KOSGEB Muş Müdürü Kenan Mergen, makine teçhizat desteği başvurusunun 3 Ekim Pazartesi günü sona ereceğini söyledi. İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için program kapsamında sıfır faizli olarak uygulanacağını dile getiren Kenan Mergen, "Program kapsamında yalnızca yerli ile yeni makine alımlarında kullandırılacak. Kredi faiz desteğinin işletme başına sağlanacak kredi üst limiti 1 milyon 500 bin TL. Sıfır faizli olarak uygulanacak programda 300 bin TL'lik kredi faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak" dedi.

Kredi vadesinin ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay olacağını belirten Mergen, "KOSGEB'in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka var. İlgili bankaların kredi anaparasını, KOSGEB ise faiz kısmını karşılayacak. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir. Sürece ilişkin açıklamalar başvuru sayfasında bulunan kullanıcı rehberinde yer almaktadır. İşletmeye sırayla banka şube onayı, banka genel müdürü onayı, KOSGEB uzmanı onayı, KOSGEB Müdürü onayı ve KOSGEB Daire Başkanı onayı verilecektir. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu'nun sunduğu kefalet hizmetinden faydalanmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: