Kosova Başkonsolosundan Başkan Toru’ya ziyaret

Kosova Başkonsolosundan Başkan Toru’ya ziyaret

Kosova’nın Ankara Başkonsolosu Ali Kamberi, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu ziyaret etti. 


Kosova’nın Ankara Başkonsolusu Ali Kamberi, Kosova Sanayici ve İş Adamları Vakfı Kurusu-Onursal Başkanı ve bir önceki dönem Kamu Bakan Yardımcısı Amir Ahmedi ve Kosova Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Kazım İsuf Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’yu makamında ziyaret etti.
Kosovalı misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “İki ülke arasında geçmişten günümüze devam eden kültür kardeşliğimiz var. İki kardeş ülke el ele vererek inşallah 2023 hedefine doğru hep birlikte yol alacağız. Bosna Hersek’te, Kosova’da ve diğer Balkan Ülkeleri’nde kültürümüzden tarihi izler var. Kosova da kader birliğimizin olduğu ülkelerden biridir ve o nedenle kardeşlik bağlarının güçlenerek devam etmesini arzu ederiz. Türkiye’nin büyümesi ve aktör bir ülke haline gelmesi, Kosovalı kardeşlerimizi de sevindirmektedir” dedi.

“KONYA’NIN AYRI BİR YERİ VAR”
Türkiye’yi ve özellikle de Konya’yı çok sevdiğini belirten Kosova’nın Ankara Başkonsolosu Ali Kamberi ise, “Hem başbakanın buradan çıkması hem de yüzde 70’in üzerinde oy almanız Konya’ya olan sevgimi daha da artırdı. Türkiye’nin benim için önemi çok büyük. İki ülke arasında güçlü bir kardeşlik bağı var. Bu bağın daha da güçlendirilmesi için belediyeler arasında kardeş şehir protokolü yapılmasını da arzuluyoruz” diye konuştu.
Başkan Toru da, Kosova’dan bir belediye ile kardeş şehir protokolü imzalamaktan mutluluk duyacağını ifade ederek, “Bu vesileyle sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ilişkilerimiz daha da geliştirilebilir. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Başbakanımızın Konyalı olmasından gurur duyuyoruz. AK Parti’nin oyunu yükseltmesi Kosova’da, Bosna - Hersek’te, Filistin’de, Myanmar’da Müslümanların üzerindeki baskının azalması demektir ” dedi.
Kosova Milletvekili ve Kosova Sanayici ve İş Adamları Vakfı Kurucusu Amir Ahmedî, günün anısına Başkan Toru’ya, üzerinde Kosova haritasının yer aldığı bir hediye takdim etti. Başkan Toru da Başkonsolos Kamberi’ye; Meram köprüsü kabartmalı bir tablo hediye etti.