Kosova İslam Birliği'nden operasyon açıklaması

Kosova İslam Birliği (Diyanet İşleri), Kosova Polisi'nin önceki gün düzenlediği operasyonda 12 cami imamının gözaltına alınmasını "rahatsız edici" olarak değerlendirdi.
Kosova İslam Birliği'nden operasyon açıklaması

Kosova İslam Birliği'nce yapılan yazılı açıklamada, yargı organları aksini kanıtlamadığı sürece, Kosova İslam Birliği olarak gözaltında tutulan imamların masumiyetine inandıkları belirtildi.

Açıklamada, İslam Birliği'nin, yaptığı çalışmaları ve eylemleri İslam'ın ilkelerine dayandırdığı kaydedilirken, "Bu nedenle, imamların camilerimizde verdiği dersleri de bu ruhla yaptığına inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.

İslam Birliği olarak, ülkedeki yargı organlarının kendi sözünü söylemeden, imamlığa ve camilere yönelik yapılan karalama kampanyalarına karşı oldukları vurgulanan açıklamada, ülkedeki yargı organlarının kararının beklenmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, başta ülkedeki Müslümanlar olmak üzere tüm vatandaşlardan sağduyulu ve sakin olmaları, kutuplaşmalardan ve konunun siyasileştirilmesinden uzak durulması istendi.

Kosova İslam Birliği'nin nefret, radikalizm ve şiddetten uzak, İslam barışı, saygı, anlayış ve hoşgörüye adanmış olduğu da bildirildi.

Kosova polisinin önceki gün ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda, "Kosova güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle İslami Hareket - Katıl Genel Başkanı Fuad Ramiqi ile 12'si imam 15 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanların sorgularının halen devam ettiği öğrenildi.