Ali Küçükceran

Ali Küçükceran

KÖTÜ SON

KÖTÜ SON

Spor Toto Süper Lig 9. hafta maçında Avni Aker’de futbolun doğrularını yapmaya çalışan iki takımın mücadelesini izledik. Maça iyi başlayan takım Torku Konyaspor’du. Topa sahip olan yeşil beyazlı ekip golü de çok güzel bir dakikada buldu.

Golden sonra Aykut Kocaman’ın takımlarında görülen bir senaryo tekrar etti ve Torku Konyaspor geriye yaslanarak topu Trabzonspor’ a verdi. Ev sahibi ekip beraberliği yakalamak için üçüncü bölgede daha çok topla oynadı ve sürekli savunma arkasına top attı. Gene böyle bir pozisyonda penaltı kazandı. 

Beraberlikten sonra ev sahibi ekip öne geçmek için ataklarını sürdürürken sürekli savunma arkasına toplar gönderdi. Tolga’nın kanadının sürekli aksamasından dolayı da özellikle hücum yönüne göre sol taraftan akınlar düzenledi ve golde gene benzer bir şekilde geldi. Geriye düşmesinden sonra kontrolü tamamen kaybeden yeşil beyazlılar hücuma çıkamadıkları gibi sürekli top kayıplarıyla tehlikeli anlar yaşadı.

İlk yarıda oyuncu performanslarına bakacak olursak pek iç açıcı olduğunu söyleyemeyiz. Ömer Ali’ ilk dakikalarda gösterdiği performans ve yaptığı asist sonrasında pek görünmedi.  Tolga’nın her atağa çıkışından sonra geri dönmedeki sıkıntısından dolayı sağ kanat sürekli aksadı. Mehmet Güven’ in pas tercihleri yanlıştı ve bu ilk yarıda değil tüm maç boyunca böyleydi.

İkinci yarıya Torku Konyaspor gene hızlı başladı. Devre arasından sonra kendini toplayan bir ekip izledik. Beraberliği bulma çabaları devam ederken sahneye son dönemde adından çokça bahsettiren Ömer Ali çıktı. Yeşil beyazlılar beraberliği bulduktan sonra da güzel bir futbol ortaya koydu. Takım topu ayağında tutarak diri bir oyun sergiledi ve Trabzonspor’un tempoyu yükseltip öne geçme çabalarını engelledi. Ev sahibi takımın iki forvetli sisteme dönmesinden sonra gene bir Aykut Kocaman hamlesi izledik. Oyunu tutmak için Gabriel Torje’yi oyundan alıp Uğur İnceman’ı oyuna aldı. Fakat bu taktik tutmadı.  Cardozo gibi bir ustanın ceza sahası içerisinde bomboş kalması sonucunda tabela Torku Konyaspor aleyhine değişti.  Golden sonra gene bir şok geçiren yeşil beyazlılar beraberlik için organize bir atak gerçekleştiremedi. Kenarda skoru değiştirecek bir hamle oyuncusu da olmayınca genelinde güzel devam eden karşılaşmada kötü son yaşandı.

Oyuncu performanslarını karşılaştırırsak bir isim öne çıkıyor ki o da Ömer Ali. Genç oyuncu bir gol bir asistlik performansıyla takımın yıldızı oldu. Her hafta üzerine koyarak devam eden Ömer Ali hakkında Torku Konyasporlu taraftarlar çoktan mavi hayallere daldılar. Umarım bu yetenek de kayıp gitmez ve hem takımına hem milli takıma çok yararlı bir oyuncu olur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Küçükceran Arşivi
SON YAZILAR