Furkan Bozoğlu

Furkan Bozoğlu

(KÖTÜ STAT İÇİNDE) ESİR BİR BALIK

(KÖTÜ STAT İÇİNDE) ESİR BİR BALIK

İlk olarak şunu söylemek isterim ki bu maç tamı tamına 6 puanlık bir karşılaşmaydı. Neden mi diyeceksiniz? Torku Konyaspor ligin 2. Devresine girerken 17 puanla girdi. Bu zaten kendi başına büyük bir tehlike arz ediyordu.

Yeşil Beyazlılar kötü Eskişehirspor mücadelesinden çıkardığı 3 puanın ardından Balıkesirspor’a da 3 puan için gitmişti. Bunu içinde yaşadı Torku Konyaspor ve başardı. Başarmasındaki en büyük sebeplerden birisi taraftarın maça olan ilgisiydi. Evindeki maçları hıncanınç dolduran, 12 saatlik yolu sırf Konyaspor için feda eden bir taraftar, bu 3 puanın daha fazlasını hak etmiştir. Diğer Anadolu takımları evindeki maça taraftar çekemezken Torku Konyaspor taraftarı Balıkesir’e 800 küsür taraftar ile gitti. Bunlar göz ardı edilmemeli.

Hakem konusu: Biz basın olarak Türk futboluna bu hataların indirgenmesi için elimizden geleni yaptık. Takım yönetimleri yaptı ve hala yapmaya devam ediyor. Bu işin böyle gitmeyeceğini hepimiz biliyoruz fakat elden gelen bir şey olmuyor artık. Ne yapalım biz alışacağız artık. Başka yolu yok bu işin.

Tekrar söylemek istiyorum Torku Konyaspor bu maçtan çıkardığı galibiyetle 6 puanın sahibi oldu. Alttaki takımlar 2. Devreye girerken yaptığı transferlerle kendisini kurtarma peşinde ve bunu çok açık bir şekilde fark ediyoruz. Bakıyoruz bugün Kayseri Erciyesspor küme düşme potasından kurtulmak için kılı kırk yararken evinde Gaziantespor’a yenilebiliyor. Tabi böyle durumlar Torku Konyaspor için de büyük avantaj. Konyaspor küme düşme potasını düşünme peşinde olmamalı. Bu durumun somutluğunu haftaya oynanacak Sivasspor maçında göreceğiz. Çünkü bir 6 puanlık maça daha çıkacak Yeşil Beyazlılar.

Aykut Kocaman maç sonundaki basın toplantısında çok kötü bir sahada böyle bir galibiyet aldıklarını söyledi. Doğru bir görüş çünkü topun yuvarlanacak hali kalmadı o zeminde. Balıkesirsporlu kardeşlerim kızmasınlar ama bu başlığı koymamın büyük sebebi de budur.

Torku Konyaspor’un Sergen Yalçın ile şaha kalkan Sivasspor’u yenemeyeceğinden şüphem yok. Yeni transferlerin de bu maçta etkili bir oyun sergileyeceği ümidi ile bu 6 puanlık maçın galibinin de Torku Konyaspor olacağını düşünüyorum.

Yeşil Beyazlılar’a Sivasspor karşısında başarılar diliyor, tüm maçlarda galibiyeti hak eden taraftarın da bu önemli maçta performansını korumasını istiyorum.  Kalın sağlıcakla.

  • FUTBOLDA NE ZAMAN MÜTEVAZİ OLURUZ?
  • Hakemlerimizin daha hatasız, daha düzgün ve düzenli bir maç yönettiklerini gördüğümüz zaman futbolda mütevazi oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Furkan Bozoğlu Arşivi
SON YAZILAR