Köy yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Organize Sanayi Bölgesi'nde Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi konkasör tesislerinde ilk üretimi gerçekleştirilen sıcak...
Köy yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Organize Sanayi Bölgesi'nde Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi konkasör tesislerinde ilk üretimi gerçekleştirilen sıcak asfalt ile köy yollarında yapılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.

Geçtiğimiz yıl Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından organize sanayi bölgesinde kurulan asfalt plent tesisinde ilk asfalt üretildi. Bununla birlikte köy yollarında da asfaltlama çalışmalarına başlandı. Merkeze bağlı Oğlaktepe Gurup Köy yollarında başlanılan asfaltlama çalışmalarını ve plent tesislerini inceleyen Valisi Ali Arslantaş, saatte 120 ton üretim kapasiteli tesiste üretilecek sıcak asfalt ile köy yollarının asfaltlanacağını vurguladı.

Vali Ali Arslantaş, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu ve beraberindekiler, Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde başlanılan asfaltlama çalışmalarını yerinde gördüler. Erzincan Valiliği, İl Özel İdaresi olarak yapılan çalışmanın örnek teşkil edeceğini söyleyen Vali Ali Arslantaş, "uluslararası kara yollarda kullanılan asfaltın aynısını köy yollarımızda kullanıyoruz" dedi.

Özel İdare Konkasör tesislerini gezen Vali Ali Arslantaş, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun ve Erzincan İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu'ndan bilgi aldı. Yeni kurulan asfalt plent tesisinin yerli bir firma tarafından kurulduğunu ve tamamının yerli üretim olduğunu vurgulayarak, saatte 120 ton üretim kapasiteli bir tesis olduğunu söylediler. Tesislerin bugün üretime başladığını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, üretim ve çalışmaların tamamı özel idare imkanları ile sürdürüleceğini vurguladı.

Tesislerdeki incelemenin ardından değerlendirmede bulunan Vali Ali Arslantaş, "Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi olarak yoğun ve sistemli bir asfaltlama çalışması içerisindeyiz. Türkiye'de bir çok yerde hala asfaltsız köy yolu bulunurken Erzincan bu konuda başarılı. Erzincan'da köy yollarımızın tamamı asfalt. Bunun da ötesine geçerek, bu yollarımızı sıcak asfalt ile kaplayacağız. Yoğun geçen kış şartları yapılan satıh kaplamalı asfaltın ömrünü kısaltıyor. 2-3 yılda yenilenmesi gereken bu yollarda yeniden çalışma yapmak yerine, 15-20 yıl ömrü olan daha kaliteli sıcak asfaltlama çalışması yapacağız. Asfaltlama çalışmasında bir ilke imza atarak kendi araçlarımız ile malzememizi kendimiz üreterek köylere hizmetin en iyisini götürmeye çalışacağız." dedi

Erzincan'da merkez ile birlikte 9 ilçede yürütülecek olan asfaltlama çalışmalarının bu sezonda hizmet verecek olan asfalt üretim tesisleri ile paralel olarak devam edeceğini söyleyen Vali Ali Arslantaş, "Erzincan'da toplamda 530 köyümüz bulunuyor. İlk etapta grup köy yolları, nüfus yoğunluğu olan köyler ve alt yapısı, üst yapısı buna müsait olan köy yolları sıcak asfalt ile asfaltlanacak. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Köy yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor

Kaynak: