Köylüler, Adil Öksüz olayını gazetecilerden öğrendiklerini söyledi

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olarak gündeme çıkan Adil Öksüz'ü saklandığı iddia edilen köyün sakinleri gazetecilerden haberleri olduğunu ifade etti.
Köylüler, Adil Öksüz olayını gazetecilerden öğrendiklerini söyledi

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz'ün, Kırklareli'ne bağlı Çeşmeköy'de kaldığı iddiasını, köy sakinleri gazetecilerden öğrendiklerini söyledi.

FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı iddia edilen Adil Öksüz'ün, Yunanistan'a kaçmadan önce, Kırklareli'nin Bulgaristan sınırına 10 kilometre yakınlıktaki Çeşmeköy'de ormanlık alanda FETÖ'ye ait bir şirketin hayvan çiftliğinin kulübesinde görüldüğü iddia edilmesi üzerine jandarma ekipleri kulübede arama yapmıştı. Köylüler ise bir şey duymadıklarını ifade ederek olayı gazetecilerden öğrendiklerini belirtti.

"Yaşanacak bir yer değil"

Jandarma ekiplerinin gelip arama yaptığını dile getiren köy sakinlerinden Rıdvan Ercan, "Kulübeyi gezmişler ama bir şey görememişler. Yaşanacak bir yer değil ve yatacak bir yer değil. Pireli bir yer dediler. Bunu gördüğünü iddia eden bir arkadaşın ifadesini almak için jandarma ekipleri götürdü" dedi.

Köy sakinlerinden Hüseyin Mumcu ise bir söylentinin olduğunu ifade ederek bir şey görmediğini belirtti. Mumcu, "Gazetecilerin buraya geldiklerini gördüm. Kim söylediyse bilmiyorum. Herhangi bir bilgimiz yok yani. Bizim zaten meraya çıktığımız falan yok. Oranın sahibi hayvanlarını sattı ve orası 1 seneden beridir zaten boş. Şimdi görmeden kimseye bir şey diyemeyiz ki oraya bir avcı da gelebilir" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Fevzi Özkan da "Bir arkadaş gördüm demiş, onu aldılar gittiler ama nereye gittiklerini bilmiyoruz. Jandarma aldı gitti" diye konuştu.

Kaynak: