Köylülerden Mehmetçik'e bayram ziyareti

Köylülerden Mehmetçik'e bayram ziyareti

 Siirt merkeze bağlı Bayraktepe köyünde oturan vatandaşlar, Sağırsu karakolunu ziyaret ederek, askerlerin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bayraktepeli vatandaşlar, yakındaki Sağırsu köyünde 1994'te terör örgütü PKK tarafından katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 11 kişinin mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Daha sonra Sağırsu karakoluna geçen köylüler, burada askerlerle bayramlaştı. Askerler, köylülere kolonya ve şeker ikram etti.

Muhtar Abdurrezak Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylüler olarak her bayramda askerleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Köylerini koruyan askerlerin, anneleri ve babalarından uzakta kendileri için görev yaptığını anlatan Özbey, şöyle konuştu:

"Yalnızlık hissetmemeleri ve vatan toprağımızı korudukları için onların bayramlarını kutladık. Askerlerimiz çok mutlu oldu. Biz de onları bağrımıza bastık, öz evlatlarımızdan ayırt etmedik. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışanların Allah belasını versin. Yıllar önce PKK'ya 11 can verdik, halen canlarımız yanıyor. İnşallah bir daha bu bölgede böyle acı olaylar yaşanmaz.''

Köylülerin askerlerin yanında olduğunu dile getiren Özbey, ihtiyaç duyduklarında da askerleri sürekli yanlarında gördüklerini kaydetti.

Vatandaşlardan Kenan Şehitoğlu ise ziyaret ettikleri askerleri evlatları gibi gördüklerini, evlatlarının bayramını kutladıklarını belirtti.