Kozmik oda gerçeği ‘Birlik’te konuşulacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Hafta Birlikteyiz” konferanslarında bu hafta dönemin Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığını yürüten Emekli Albay Yusuf Akal, “Kozmik Oda ve Algı Operasyonları”nı anlatacak.
Kozmik oda gerçeği ‘Birlik’te konuşulacak

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında bu hafta kamuoyunda kozmik oda olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda yaşanan süreç ele alınıyor.

“Kozmik Oda ve Algı Operasyonları” konulu konferansı kozmik oda kumpasına maruz kalan dönemin Ankara Seferberlik ve Bölge Başkanı Emekli Albay Yusuf Akal sunacak. Bünyesinde kozmik odayı da bulunduran Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığını yürüten Emekli Albay Akal, 31 yıllık meslek hayatının 14 yılını Kara Kuvvetleri Bölük Komutanı, 17 yılını Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda farklı görevlerde tamamlayarak 2012 yılında kadrosuzluk nedeniyle emekli oldu. Akal evli ve 2 çocuk babası.

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla 2009 yılında birçok habere de konu olan Kozmik Oda soruşturmaları kapsamında ilk olarak iki askerin Özel Kuvvetlerdeki çalışma odasında aramalar yapılmış ve bordo bereli askerler gözaltına alınmıştı. Devlet sırlarının bulunduğu odada saatlerce yapılan aramalar sonunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin devlet sırrı niteliğindeki belgeleri ele geçirilmişti.

1-685.jpg