KPSS soruları dernekte dağıtılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen KPSS'de usulsüzlük soruşturmasında, 2010 KPSS sorularının cemaat üyelerine bir dernekte dağıtıldığı iddia edildi.
KPSS soruları dernekte dağıtılmış

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen KPSS'de usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ve elde edilen deliller doğrultusunda, 2010 KPSS sorularının sınavdan önce bir derneğe geldiği, cemaat üyelerine dağıtımın buradan yapıldığı iddia edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 19 ilde düzenlenen zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan zanlılardan 4'ü suçlamaları kabul ederek itirafta bulundu.

Gözaltına alınanların 2010'daki sınav öncesinde birbirleriyle bağlantılı olduğu, aynı yılın Ağustos ayından sonra akraba olanların dışındakilerin birbirleriyle olan ilişkilerini "paralel yapı"nın talimatıyla kestikleri öne sürüldü.

Ekipler, zanlılardan bazılarının 60 yaş üzerindeki kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak 20 adet telefon hattı açtırdığı ve bu hatların KPSS usulsüzlüğünde kullanıldığını da tespit ettiler.

"Himmet" toplayan 4 kişi de gözaltında

Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin, 15 ay süren çalışmaları sırasında "paralel yapı" adına "himmet" toplayan 4 kişinin de varlığı tespit edildi.

 Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bilişim suçları bölümünde görevli emniyet amiri Öner G'nin bilgisayarda bulunan sınav sorularını sildiği ve bilgisayardaki izleri de yok ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Sınıf öğretmeni için 12 avukat

Ankara'da gözaltına alınanlar arasında bir sınıf öğretmenin de bulunduğu belirtilirken, 2 bin 600 lira maaş alan öğretmeni savunmak için 12 avukatın emniyete geldiği belirtildi.