KPSS sorularının sızdırılması davasında savunmalar değişmiyor

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 31'i tutuklu 230 kişi hakkında açılan davada sanıklar benzer şekilde kendilerini savunuyor.
KPSS sorularının sızdırılması davasında savunmalar değişmiyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 31'i tutuklu 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından açılan davada tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediliyor.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklardan Erdoğan Özel'e, bulunduğu Malatya Adliyesinden sesli ve görüntülü sistem aracılığıyla bağlanıldı.

Araştırma görevlisi Özel, savunmasında, "resmi belgede sahtecilik" ile suçlandığını ancak savcılığın, soruşturma aşamasında buna ilişkin evrakı kendisine göstermediğini öne sürdü.

Özel, "Ben de belge gösterilirse her soruya cevap verileceğini belirttim. Suçlama mesnetsiz. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Tekrarlanan sınavda daha başarısız olduğunu kabul etmeyen, gerek iptal olan gerekse tekrarlanan sınavda yüksek puan aldığını ileri süren Özel, "Benim düşük puan aldığım ispatlanmak isteniyorsa, Türkiye ortalamama bakılır. Birinci sınavda da ikincisinde de sınav puanıma değil, ortalamama bakılmasını istiyorum. 120 üzerinden 96, düşük gibi mi görünüyor?" diye konuştu.

Özel, 2010 sınav sonucuna göre Malatya'da ilköğretim okuluna atandığını, 1,5 yıl kadar sonra ALES'e girdiğini ve akademisyenliğe geçtiğini ifade ederek, soruların ilk olarak dağıtıldığı belirtilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri, firari sanık Mehmet Hanefi Sözen'i "zerre kadar" tanımadığını ileri sürdü. 

Elazığ Adliyesinden sesli ve görüntülü sistemle savunması alınan sanık Ayşe Bakar ile diğer sanıklar Ayşegül Demirci, Güler Harika Karayaşi, İbrahim Feyzioğlu  da suçlamaları reddetti. 

Duruşma, sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.