Kral’dan şikayetçi olacağım!

Yeni Şafak Yazarı Ali Nur Kutlu Yazdı...
Kral’dan şikayetçi olacağım!

İslam dünyasının en kutsal topraklarında, Hadimul Haremeyn (Kutsal Mescitlerin Hizmetkarı) unvanını taşırken, Kabe’nin dibine saray yaptırıp, ona tepeden bakan, özel tüneller ve yollardan Kabe’ye giren, Haremeyn’e hizmetkarı gibi değil, “sahibi” gibi davrandığı için Kral’dan öteki dünyada şikayetçi olacağım.

Her hac mevsiminde pak ve temiz mescitlerin içi de dahil bakımsızlıktan kirlendiği için, sokaklarında çöp dağları oluştuğu, Mekke’nin yolları toz ve topraktan geçilmez hale geldiği, kutsal mekanlarımızı iyi yönetemediği için, başarısız belediyecilik yaptığı, hacıları kirlilikten perişan ettiği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Bizim için dünyanın en kutsal mekanı olan Mekke’yi dünyanın en yaşanmaz şehir haline getirdiği için, şehrin her yanında gökdelenler, kuleler, oteller inşa edip Kabe’yi görünmez hale getirdiği için, çarpık şehirleşmeye izin verdiği, alt yapı yapmadığı için, ulaşım sistemi kurmayıp gözbebeğimiz Mekke ve Medine’yi perişan ettiği için Kral’dan şikayetçi olacağım.
İslam dünyasının kalbi,  ruhu, huzuru ve evi olması gerekirken, Hicaz’ı bir istihbarat ülkesine döndürdüğü için, İslam’da olmayan yasaklar getirip, despot bir yönetim sergilediği için, geleneklerini ve mezhebi fikirlerini İslam’ın kuralıymış gibi uygulayarak, Müslüman algısını bozduğu için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Medine ve Mekke’nin içinde bulunduğu toprakların yöneticisi olarak, İslam dünyasında birliği ve beraberliği savunan, herkese kol kanat gerecek bir ülke olması gerekirken, nerede ayrılık varsa, nerede mezhepçilik varsa, nerede diktatör varsa onunla iş tutup, İslam dünyasını ayrılığa ve kaosa boğduğu için Kral’dan şikayetçi olacağım.

İran ne kadar Şiilik yaptıysa, o kadar çok Vahhabilik yapan, varlığını Şiilik ve İran’la mücadeleye adayan, İran gibi, kendi mezhebinden başka tüm mezhepleri İslam’ın parçası gibi algılamayan ve onları Vahhabi yapmak için servetler harcayan Kral’dan da şikayetçi olacağım.
Mekke ve Medine’de Efendimiz'e, sahabelerine, İslam’ın büyük isimlerine ve Osmanlı’ya ait ne kadar hatıra varsa, ne kadar iz varsa, onları bize hatırlatacak ne kadar tarihi eser varsa yıktığı, yok ettiği ve saygısızca üzerlerine alışveriş merkezleri yaptırdığı için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Dünyanın en zengin ülkesi olarak, Müslüman kardeşlerinin yaşadığı ülkelerde açlıktan insanlar ölürken, Allah’ın verdiği o zenginliği kardeşleriyle paylaşmadığı için, ailesinin servetini kat be kat arttırdığı, fakiri ve mazlumu gözetmediği için Kral’dan şikayetçi olacağım.
Bir Müslümana, hele de Hadimul Haremeyn’e yakışmayacak kadar lüks, şatafat, abartılı bir hayat sürdüğü için, açlıktan ölen Müslümanları bilmesine rağmen, altın ve elmaslarla süslenmiş arabalara binen aile fertlerini engellemediği için ve akıl almaz israfı önlemediği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Sahip oldukları muazzam petrol gelirlerini Amerikan ve Batı bankalarına yatırarak onların gelişmesine, daha da zenginleşmesine ve İslam ülkelerinden daha çok üstün olmasına neden olduğu için, başka bir İslam ülkesi zenginleşsin diye aklından hiç geçirmediği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Bir İngiliz’e, Amerikalı'ya gösterdiği ilgi ve saygıyı Müslüman kardeşlerinden esirgediği için, yaptığı küçük yardımları bile siyasi koz olarak kullandığı için, ülkesinde (kraliyet ailesi dahil) çocukları Batı hayranı yetiştirdiği için ve kutsal Hicaz'ın içinde küçük Amerikalar kurulmasına izin verdiği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Kudüs politikasını öven İsrail Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi, Kudüs davasında haklı olan Filistinlilerden yana değil, dengeden yana tavrı aldığı için, ikinci kıblemizin kurutulması uğruna hiç bir şey yapmadığı için, zenginliğine rağmen Filistinli mültecilere, “Hamaslı, Fetihli” ayrımı yapıp, bir kısmına yardım etmediği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Mısır’da darbe yapılması için orduyu destekleyen ve Rabia Meydanı’nda masum sivilleri tanklarla ezip iktidarı ele geçirdiğinde Sisi’yi ilk kutlayan, destek veren lider olduğu için, orada binlerce insanın ölümüne, hapislere atılmasına, sürgün edilmesine destek verdiği için Kral’dan şikayetçi olacağım.

İhvan-ı Müslimin'i kendi ülkesinde ve diğer uydu ülkelerde dışladığı için, tarihi boyunca silaha ve şiddete karşı olan bir hareketi terör örgütü ilan edip, yasakladığı ve bu yüzden İslam dünyasında büyük bir çalkalanma ve ayrışmaya neden olduğu için Kral’dan şikayetçi olacağım.

Hepsi bir yana, 

Kabe’ye ve Efendimiz'in türbesine her tutunduğumda elime vuran, bana dua ettirmeyen, gözyaşlarımın akmasına bile engel olmaya çalışan, her türlü duygu ve maneviyattan yoksun, hacılara köleymiş gibi davranan kaba Selefi asker/görevlilere izin verdiği için öte dünyada Kral’dan şikayetçi olacağım.