'Kripto paralel'e MİT takibi

Paralel Yapı resmen terör örgütü niteliği kazanınca mücadelede yeni döneme girildi. İlk hedef, devlet içindeki "kripto paralelciler"... Artık kamudaki kritik atamalar MİT süzgeçinden geçiyor. Yeni yargı paketi yasalaşınca yargıda da temizlik yapılacak.
'Kripto paralel'e MİT takibi

Devlet, içindeki “Paralel” yapılanmanın çökertilmesi için başlatılan mücadele yeni bir aşamaya geçti.

MGK’nın Paralel Yapı’nın terör örgütü olduğuna yönelik tavsiye kararı Bakanlar Kurulu tarafından imzalanarak uygulamaya konuldu. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, .u kararla birlikte, tüm kamu kurumlarının Paralel Yapı konusundaki çalışmaları hız kazanırken, istihbarat birimleri de ihanet çetesinin kripto üyelerinin peşine düştü. Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, devlet içindeki “Paralel” yapılanma, en çok kamu kurumlarının bilgi işlem ile personel daire başkanlıklarında yoğunlaşmış durumda. Son bir yılda tüm kamu kurumlarının bu birimlerinde büyük değişikliklere gidildi. Ancak, hükümete göre devlette kamufle olmuş ve uyuyan hücre niteliğindeki “kripto elemanlar” henüz açığa çıkarılamadı. Kripto elamanların tespit edilmesi için başta MİT olmak üzere istihbarat ve güvenlik birimleri ile koordineli bir çalışma yürütülüyor.

ATAMALARA MİT MERCEĞİ

Devlete yeniden sızmalarının önüne geçilmesi için öncelikle kritik yerlere yapılacak atamalar veya görevlendirmeler MİT süzgecinden geçiriliyor. Hükümet kaynakları, “Bugüne kadar kendini belli edenler zaten aşama aşama temizlendi. Asıl mücadele şimdi başlıyor. Çünkü dışarıdan bakınca, Paralel olduğu anlaşılmayan, kamufle olmuş kripto Paralelciler var. Bunlarla ilgili MİT ciddi şekilde araştırma yapıyor. Farklı yöntemlerle bunlar tespit ediliyor” görüşünü dile getirdi. Bu arada TBMM Adalet Komisyonunda dün görüşülen yeni yargı paketi ile yargı içindeki paralel terör örgütü elamanlarının temizlenmesi hedefleniyor. Yargıtay ve Danıştay üyelerinin görev sürelerini 12 yılla sınırlayan ve mevcut üyelerin üyeliklerinin son bulmasını öngören yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte temizlik için düğmeye basılacak. Yargıtay’da 140, Danıştay’da ise 80 üyenin Paralel’e yakın olduğu biliniyor.

BOZDAĞ: PENSİLVANYA İLE BAĞLANTILARI VAR

Bu arada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Yargının içinde çok net bir şekilde Pensilvanya ile irtibatlı olan bazı kişiler var ve oranın irtibatına göre hareket etmeyi kendilerini cennete gönderecek büyük bir ibadet gibi görüyorlar. Anayasa’ya ve yasaya aykırı hareket etmek onun için önemli değil” dedi.