Kritik bilgiler önce Gülen’e sonra CIA’ya

FETÖ’nün avukatlar imamı olan Hüseyin Ataol’un, dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Kazmunaygaz’ın avukatı olduğu ortaya çıktı. Ataol’un petrol firmasına ait stratejik bilgileri FETÖ elebaşı Gülen aracılığı ile CIA’ya ulaştırdığı iddia ediliyor.
Kritik bilgiler önce Gülen’e sonra CIA’ya

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi kalkıştığı kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarla örgütün örümcek ağını andıran ilişkileri de ortaya çıkmaya başladı. Uluslararası ticaret yapan bir çok şirkete sızan örgütün, Kazakistan'ın kamu kurumu olan ve dünyanın petrol ihraç eden en büyük şirketlerinden biri olan Kazmunaygaz'a da sızdığı ortaya çıktı. Örgütün avukatlar imamı olan ve firari durumda bulunan Hüseyin Ataol'un Kazakistan'ın dev petrol şirketinin avukatı olduğu belirlendi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Almanya'ya firar eden Ataol'un sık sık Kazakistan'a gittiği tespit edildi.

KAZAKİSTAN'A AKIN ETTİLER

Görülmekte olan bir çok davada emniyet, TİB ve örgütün savcıları ile kumpaslar kuran Ataol'un 2009'da Orta Asya ülkelerinde faaliyet gösteren Turkuaz Holding yönetim kurulu başkanının avukatlığını üstlenmesiyle Kazakistan'a gittiği ve ilişkilerini kullanarak petrol devi Kazmunaygaz'ın avukatlığını üstlendiği belirlendi. Öte yandan Ataol'un başkanlığındaki yürüttüğü ve FETÖ'den kapatılan İstanbul Genç İşadamları Derneği'ne (İGED) üye iş adamlarının Kazakistan İş Adamları Derneği (KATİAD) üyesi olarak Kazakistan'da faaliyet gösterdiği de belirlendi.

ALİ FUAT YILMAZER BAĞLANTISI

Avukatlar imamı olan Hüseyin Ataol'un FETÖ'nün emniyet yapılanmasının kilit isimlerinden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski müdürü Ali Fuat Yılmazer'in avukatı ve kayınbiraderi olan Hasan Küçük ile hukuk bürosu ortaklığı olduğu da belirlendi. Hasan Küçük FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

SIRLARI VE PROJELER CIA'YA VERİLDİ

Dünyanın en büyük petrol ihraç eden firmalarından olan Kazmunaygaz'ın, başta İtalyan petrol devi ENİ olmak üzere, Rusya, Çin ve ABD'deki bir çok şirketle ortaklığı bulunuyor. Türkiye'de de petrol rafinerisi kurma için çalışmalar yürüten dev şirketin avukatlığını yapan Ataol'un firmalardan edindiği bilgileri FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e gönderdiği ve bu kritik bilgilerin de Gülen tarafından CIA'ya ulaştırıldığı değerlendiriliyor. Emniyet birimleri Ataol'un yakalanması için sıkı bir takip yürütüyor.

Kaynak: