KSO' da sektör toplantıları sürüyor

Konya Sanayi Odası, genişletilmiş sektör toplantılarının 17'incisi Konya’nın öne çıkan sektörlerinden otomotiv endüstrisi ile gerçekleştirdi.
KSO' da sektör toplantıları sürüyor

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, toplantıda yaptığı konuşmada, otomotiv endüstrisinin Konya'nın en önemli sektörlerinin başında geldiğini söyledi.

Sektörü geliştirecek çalışmaları aralıksız olarak yürüttüklerini ifade eden Kütükcü, "Konya otomotiv endüstrisini aftermarketin yanı sıra, Orijinal Ürün Üreticisi (OEM) yani ana sanayiyle daha fazla çalışan bir yapıya kavuşturmak istiyoruz" dedi.

Kütükcü, Konya'da otomotiv sektöründe OEM'le çalışan firma sayısını artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini vurgulayarak, "Sektörümüzün büyük çoğunluğu aftermarket ağırlıklı bir yapıda. Bu yapıyı OEM üreticilerine tedarik sağlar konuma getirmemiz gerekiyor. Aftermarket pazarındaki gücümüzü korurken, mutlaka OEM üreticilerine de daha fazla üretim yapabilir hale gelmeliyiz. Bunun için de firmalarımız yeni bir çalışma disiplini ortaya koymalı" ifadelerini kullandı.

Teknik eleman bulma noktasında sıkıntı çektiklerini söyleyen sektör temsilcileri ise sorunun çözülmesi için iş dünyasının ortak kullanacağı bir portal kurulması talebinde bulundu.

Küresel rekabetin fiyat yerine kalite odaklı yapılması gerektiğine işaret eden sanayiciler, merdiven altı üretimin rekabeti olumsuz etkilediğini belirterek, markalaşma noktasında da sorunlar yaşandığını aktardı.