KSO Meclisi’nden “15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına” 100 bin TL destek

Konya Sanayi Odası (KSO) Meclisi, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve gazilere destek olmak amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na 100 bin TL destek olma kararı aldı.
KSO Meclisi’nden “15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına” 100 bin TL destek

KSO Ağustos ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Tahir Şahin'in başkanlığında yapıldı. KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü'nün konuşmasıyla başlayan toplantının gündemi son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları ve ekonomi oldu. İş dünyasına "Devletimizin terörle verdiği mücadeleye amasız, fakatsız bir şekilde destek olmalıyız" çağırında bulunan Kütükcü, "Bugün iş dünyası olarak bizlerin vereceği mücadele, cephedeki askerimizin, polisimizin verdiği mücadele kadar önemli. Nasıl ki, 15 Temmuz ihanetinden sonra millet olarak kenetlenerek, tarihi bir mücadele verdiysek, bugün de çalışanıyla işvereniyle, memuruyla amiriyle, kadın erkek demeden teröre karşı aynı duruşu sergilemeliyiz" dedi.

"Tarihin en zor stres testini başarıyla verdik"

Kütükcü, Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en zor stres testinden başarıyla çıktığını anlatarak, "Elbette tüm yaşananlar ekonomimizi etkiledi. Ancak bu etki sınırlı bir etki idi. Allah'a çok şükür Türkiye, tarihinin en zor stres testinden başarıyla çıktı. Ama hala ülkemiz üzerinde bu stresi yoğunlaştırmak isteyen terör taşeronları ve onların ağababaları var. İşte biz bu stresi yönetmek, saflarımızı daha sık tutarak, daha çok çalışarak, daha çok üreterek teröre de tarihi bir cevap vermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Bankalar durumdan vazife çıkarmamalı"

Konuşmasında Konya'da ve ülke genelinde FETÖ Terör Örgütüne hizmet eden, bu terör örgütüne finansal destek sağlayan firmalara yapılan operasyonlara da değinen Kütükcü, bankalara durumdan vazife çıkararak, fırsatçılık yapmamaları çağrısında bulunarak, "Terör örgütüne destek veren şahısların ve firmaların mal varlıklarına, hesaplarına tedbir kararı alınıyor, el konuluyor, şirketlerine kayyum atanıyor. Tabi bu gelişmeler, bir şekilde bu insanlarla ticaret yapan ama FETÖ terör örgütüyle hiçbir ilgisi olmayan ikinci, üçüncü şirketleri de etkiliyor. Özellikle bankaların durumdan vazife çıkararak, fırsatçılık yapmamasını önemli buluyoruz. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Konya'daki oda ve borsalar olarak şehrimizdeki banka müdürleri ile bir toplantı yaptık, iş dünyamızın hassasiyetlerini de kendilerine ilettik. FETÖ ile bağlantısı olmayan şirketlerin, bu süreçten zarar görmemelerinin üretim ve ticaretin devamlılığı açısından hayati önem arz ettiğini ifade ettik" şeklinde konuştu.

Kütükcü, konuşmasının ardından Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gelişmelerle ilgili de sunum yaptı.

Öte yandan, KSO Meclisi, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve gazilere destek olmak amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na 100 bin TL destek olma kararı aldı. KSO'nun Ağustos ayı meclisinde ayrıca her meclis üyesinin kendi adına en az 2 bin TL ile kampanyaya destek vermesi yönünde de bir tavsiye kararı alındı.

KSO Meclisi’nden “15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına” 100 bin TL destek

Kaynak: