KTO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
KTO Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı

KTO Karatay Üniversitesi’nde yapılan ve Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda, KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda faaliyetleri ile gündemdeki konuları değerlendirdi.
KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Öztürk, konuşmasında üniversite yerleştirmelerine değinerek, “7-17 Temmuz 2014 tarihinde KTO Karatay Üniversitemizin 4 fakülte ve 1 yüksekokul olmak üzere toplam 16 bölümüne tercihler alındı. Doluluk oranında geçmiş yıllara göre gözle görülür bir başarı yakalandı. 1-5 Eylül tarihleri arasında kayıt dönemi başlayacak. 2. tercihlerle gelecek öğrencilerle doluluk oranımızın artacağını düşünüyoruz. Üniversitemizin kurumsallaşmasını sağlamak amacıyla yapacağımız yönetmelik değişikliği üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle Konya Ticaret Odası, Eğitim ve Sağlık Vakfı ve Karatay Üniversitesi bütünleşik bir yapıda kurumsallaşmasını sağlayacaktır. Fuar Merkezimiz, Mesleki Eğitim Merkezimiz, kurmayı planladığımız Dış Ticaret Merkezimiz ve Konya’nın ilk Düşünce Enstitüsü de aynı güçlü yapı içinde Konya’ya hizmet edecektir. Tüm bu hizmetlerimizi bu dönem sonuna kadar hayata geçireceğiz. Şu anki tüm çalışmamız bunu sağlamak içindir. Bu yapının hiçbir yerinde şahıslar olmayacak. Alın terini bizimle paylaşan üyelerimizin sahibi olacağı bu yapı, üyelerimizin tercihi ile göreve gelecek yönetimlerin idaresinde olacaktır. Bu hizmetlerimizin devamlılığını sağlamak amacıyla beşeri sermayeye büyük önem veriyoruz. Bu sebeple Vakfımız yurt hizmeti de sunacaktır. Yurt hizmetimiz ile üniversitemizin değeri artacak ve şehir dışından tercihler için avantaj sağlayacaktır” dedi.

"170 ÜLKEYE 906 MİLYON DOLAR İHRACAT" 
Meclis konuşmasında ‘Konya’nın İhracat Performansı ve Yeni Pazarlar’ konulu sunum yapan Başkan Öztürk, “Konya, 2014’ün ilk yedi ayında 170 farklı ülkeye toplam 906 milyon dolar ihracat yaptı. Geçen yılın aynı döneminde ise bu rakam 767 milyon dolar seviyesindeydi. Komşu ülkelerdeki belirsizlikler Konya ihracatını sekteye uğratsa da, Konya geçen yıla göre ilk yedi ayda ihracatını yüzde 18 artırmıştır. Bu belirsizlik hali olmasaydı bu artış yaklaşık yüzde 25 düzeyinde olacaktı. Konya’nın en büyük özelliği aktif bir ihracat yapısına sahip olması. Son dönemdeki dezavantajımızı gidermek amacıyla hızlı olarak güçlü olduğumuz sektörlerde yeni pazar arayışındayız. Bu kapsamda iki farklı B2B organizasyonu planlıyoruz. Bunlardan ilki Güney Amerika pazarına açılmak için Ekonomi bakanlığı desteğiyle tarım makineleri sektöründe düzenleyeceğimiz B2B organizasyonudur. Diğer B2B’yi ise Cezayir’de otomotiv yedek parça sektöründe düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Üniversitenin ilk lisans mezunlarını verdiğini söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak ise, “KTO Meclisinin desteğiyle üniversitemiz hızla daha ileri seviyelere gelecektir. Şu anda Üniversitemizde Hukuk, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitim vermekteyiz. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerini Mütevelli Heyetimizin önemle üzerinde durduğu gibi 2015-2016 yılında açmayı planlıyoruz. Kampüsümüz içerisinde dört bloğumuz tamamlanmış durumdadır. Yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizle, öğrenci sayımızın 2 bin 800’e çıkacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.