KTO Karatay Üniversitesi “İslam Ekonomisi ve Finans Çalıştayı” düzenledi

KTO Karatay Üniversitesi “İslam Ekonomisi ve Finans Çalıştayı” düzenledi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi bu yıl ilk defa öğrenci alacağı İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nde ders müfredat içeriğini oluşturmak ve alana katkılar sağlamak amacıyla çalıştay düzenledi. 

Prof. Dr. Hamdi Döndüren moderatörlüğünde başlayan ve üç oturumda gerçekleşen çalıştaya işletme, iktisat ve İslam hukuku alanında çalışma yapan akademisyenler ile kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın dünyada ve ülkede ekonomi alanına katkılar sağlayacağını aktaran KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Aydoğan, “İş dünyasının eksikliğini hissettiği, ihtiyacın her geçen gün artarak devam ettiği, ahlaki temellere dayanan, insanı odak noktası olarak kabul eden İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nü üniversitemize kazandırmak için büyük bir gayret sarf ettik. 2008 yılında başlayan ve giderek derinleşen, küresel piyasalarda etkileri halen hissedilen finans krizi bizlere yeni bir sistemin gerekliliğini de göstermiş oldu. Daha en başında bakış açımızın ve konulara yaklaşım biçimimizin ahlaki ekonomik bir model üzerinden olması piyasaların hep arzu ettiği nitelikli iktisatçıların yetişmesi için elzemdir. Bugüne kadar lisansüstü seviyede araştırmaların yapıldığı alanda, KTO Karatay Üniversitesi olarak konunun temeline inerek lisans düzeyinde eğitim vermeyi planlıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz program ile örnek bir çalışmaya imza atıyoruz. İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü ders müfredat içeriği Türkiye’de bir ilk olarak bu alanın duayen isimlerinin katılımı ile bu çalıştayda şekilleniyor. Amacımız sadece üniversitemizde değil, ülkemizde tüm alanlarda kullanılabilecek ders içerikleri ile müfredatı hazırlamak ve bu alanda lokomotif olmaktır” ifadelerini kullandı.

İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’nün nitelikli akademik kadrosu ile öğrencilerini beklediğini belirten KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, “İslam Ekonomisi ve Finans Çalıştayı’nı müfredat içeriğini zenginleştirmek için gerçekleştirdik, Üniversitemiz her alanda Türkiye’de örneği olmayan çalışmalar gerçekleştiriyor. Programda katılımcılarımızın önerileri ile müfredatımızı zenginleştiriyor, derslerimizin içeriğini siz değerli akademisyenlerimizle belirliyoruz. Çalıştayın dünyaya, ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.