KTO Karatay Üniversitesi STK’larla iftarda buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Konya’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile iftar programında bir araya geldi.
KTO Karatay Üniversitesi STK’larla iftarda buluştu

Üniversitenin kampus alanındaki programa, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Mütevelli Heyeti Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, Eski Konya Milletvekili Kerim Özkul, KSO Başkanı Memiş Kütükcü ile birçok protokol üyesi, sivil toplum kuruluşu temsileri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında konuklara Konya pilavı ikram edildi.
Üniversitenin bu yıl eğitim-öğretime başlayacak bölümleri hakkında bilgiler veren KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi ile Selçuklu ve Osmanlı döneminde 8 yüzyıl kesintisiz eğitim veren Karatay Medresesi’ni yeniden eğitime açtıklarını söyledi.

“AÇTIĞI BÖLÜMLER İLE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR”
Üniversitenin bu yıl açtığı ve yeni dönemde öğrenci alacağı İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü’yle de çok önemli bir boşluğu dolduracağını ve büyük bir sorumluluk alacağını kaydeden Başkan Selçuk Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi, Konya’nın ilk Lojistik Yönetimi bölümünü açarak da, ulaşımda ve taşımada merkez olan Konya’ya ayrı bir değer katacaktır. Sağlık alanında yeni açılan; Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Diyaliz ve Çocuk Gelişimi bölümleriyle de bu alanda büyük bir açığı kapatacaktır. Psikoloji, Sosyoloji, bölümleri de toplumun temel ihtiyaçlarına ve hem şehrin hem de Türkiye’nin huzur ortamına önemli katkılar sağlayacak yeni bölümlerimizdir. Tarih ve Mütercim-Tercümanlık Arapça ise gerçek tarihi anlatan vizyon bölümlerimiz olacaktır” diye konuştu.

“KTO KARATAY, YEREL SERMAYEYİ ULUSAL DEĞERE ÇEVİRİYOR”
Endüstri Mühendisliği bölümünün de Türkiye’nin nitelikli ürün üretme kapasitesinde 4. ili olan Konya için ayrı bir önem arz ettiğini sözlerinde vurgulayan Öztürk, “KTO Karatay Üniversitesi bu vizyon bölümleriyle yerel avantajları üniversitenin beşeri sermayesiyle birlikte ulusal ve kıtasal noktada somut değerlere çevirmektedir ve çevirmeye devam edecektir. Geleneksel Türk Sanatları ve Resim bölümlerimize de alacağımız ilk öğrencilerimizle tarihin en önemli medeniyet başkentlerinden biri olan Konya’da, sanatın icrası için de çok önemli çalışmalar yapılmaktadır” dedi.