KTO Karatay’da girişimcilik zirvesi

KTO Karatay Üniversitesi Girişimci Liderler Topluluğu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Topluluğu tarafından “ Liderlik, Girişimcilik ve Finans Zirvesi” etkinliği düzenlendi.
KTO Karatay’da girişimcilik zirvesi

Program kapsamında Delk, İstanbul, Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı,  Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy, Dedeman Konya Müdürü Hasan Fahri Bozkurt, katılımcıların Finansal Alanda yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve girişimciliği daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla sunumlarını gerçekleştirdiler. Amerika Life Okulu Genel Koordinatörü Ömer Faruk Akın, düzenlenen programın öğrencilere yararlı olmasını diledi.

“ÖĞRENCİLERİN KARİYER PLANLARINA YÖNELİK ŞEYLER YAPIYORUZ”

Açılış programında konuşmalarını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade,  “Üniversitemizi farklı kılan bir oda üniversitesi olması. Dolayısıyla öğrencilerimize kariyer planlarına yönelik şeyler yapıyoruz. Ve birçok programa imza atma fırsatları oluyor. Bunun için iki sloganımız var. Birincisi iş arayan değil işte aranan mezunlar yetiştirmek. Sektör danışmanlığı gibi işler bunun gibi programlar en önemli kanıtları olarak karşımıza çıkıyor. Diğeri de girişimciliğe verdiğimiz önemden dolayı işte aranan değil iş kuran mezunlar yetiştirmek. Yani hedeflerimizin önemli bir basamağı da aslında sizlerden beklediğim girişimci insan yetiştirme rolünü icra etmek olarak ifade ediyoruz. Bu program bu anlamda çok önemli. Bu programları tamamladıklarında sertifikaları da verilecek.” dedi.

 “GİRİŞİMCİLİK EKONOMİNİN YÜKLEMİDİR”

Türkiye’nin 21’inci yüzyıldaki geleceğinin Türkiye’nin girişimcilik kapasitesiyle doğrudan bağlantılı olduğunun altını çizen, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Büyükeğen,“Girişimcilik bir ekonominin yüklemidir. Yüklem olmadan cümle kuramazsınız. Bütün bu çabalarımızın tek bir nedeni var. Biz geleceğimizin yani sizlerin, üniversitemizin de temel felsefinde olduğu gibi iş arayan değil iş kuran bireyler olarak mezun olmanızı istiyor bu noktada çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sürekli şuna vurgu yapıyoruz. Türkiye’nin petrolü, altını elması yok, ama Türkiye’nin insanı, girişimcileri, gençleri, en değerlisi beşeri sermayesi var diyoruz. Çünkü bizim elmasımız girişimci ruhumuzdur. Bu ülkede her kuruşun altında girişimcilik ve alın teri vardır. Bizim değerlerimiz toprağın altında değil üstündedir. Bizim zenginliğimiz hızlı öğrenen, şartlara hızlı uyum sağlayan, refleksi kuvvetli girişimci insanımızdır.” şeklinde konuştu. Programın sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ