Sami Gediz

Sami Gediz

KTO VE PANKOBİRLİK AYRINTILARI

KTO VE PANKOBİRLİK AYRINTILARI

 

Konya çok hareketli bir hafta sonunu geride bıraktı. Konya Ticaret Odası ve Pankobirlik seçimleri günlerdir konuşulan ve Konya’nın gündemini belirleyen seçimlerdi. Her ikisinde de aslında beklenen sonuç alındı. Konya Ticaret Odası için Selçuk Başkan banko gösteriliyordu. Beklenende oldu ve 70 komitenin 62’sini kazanarak açık ara fark attı. Pankobirlik seçimlerinde de beklediğimiz bir sonuçtu. Recep Konuk’un başarıları ve vizyonu zaten ortadaydı. Bu güçte ve vizyonu geniş Başkan Konuk’un karşısına aday olarak çıkmakta aslında cesaret örneği. Aslında önemli olan bu seçimlerin sorunsuz ve sıkıntısız geçmesiydi. Beklediğimiz gibi de oldu. Sorun ve aksaklık yaşanmadan, kavga dövüş olmadan seçimleri atlattık. Darısı önümüzdeki günlerde seçimi olan Başkan ve üyelere diyelim..

SARI KRAVAT YOK SATMIŞ

Seçim günü alanları gezerek bazı analizlerde bulunduk. İlk olarak KTO seçimlerinin yapıldığı TÜYAP alanına gittik. Müthiş bir kalabalık vardı. Konya’nın önde gelen iş adamları, sanayicileri hepsi oradaydı. Oscar töreni havasında geçen KTO seçimlerinde oy kullanmak üzere gelmişlerdi. Abilerim Lokman Koyuncuoğlu, Kerem İşkan ile beraber TÜYAP’a giriş yaptık. Komitelerde bulunan dostları ziyaret ettik. Burada dikkatimi çeken 2 husus oldu. 1. si gelen davetlilere dağıtılan ekmek arası kavurmaydı. Müthiş bir kalabalık ve herkes sıraya girmiş, sıranın kendisine gelmesini sabırsızlıkla bekliyordu. Pankobirlik seçimine gelen çiftçilerde kavurma ile şenleniyordu. Sanırım Cumartesi günü Konya et tüketiminde üst sıralara yerleşmiştir. 2. Husus ise sarı kravattı. Selçuk Başkan dahil birçok kişide sarı kravat vardı. Mağazalarda sarı kravat yok satmış. Mağazalar sarı kravat yetiştirememiş, İstanbul’dan sarı kravat sipariş edilmiş. Odada çalışanları da artık sarı kravatlarıyla görürüz. Selçuk Başkan Lacivert takım ile taktığı sarı kravat ayrı bir şıklık kazandırmış. Kendisine 10 üzerinden 10 veriyorum. Seçimin galibi olarak kendisini tekrar kutluyorum.

PANKOBİRLİKTE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Ardından Pankobirlik seçimleri için Konya Şeker’e geçtik. Burası KTO’dan daha şenlikli görünüyordu. Zaten yollarda başlıyordu yoğunluk. Fabrika bahçesine girdiğimizde oyunu kullananlar yemeğe geçiyordu. Her çiftçinin elinde bir Torku poşeti içerisinde Kettle(Su ısıtıcısı) ve çeşitli hediyeler vardı. Hediyelerin dağıtıldığı kamyonun yanından geçmek bile imkansızdı. O kadar yoğun bir izdiham vardı. Dediğim gibi burada da ekmek arası kavurma vardı. Herkes doya doya yemeğini yiyordu. Burada dikkatimi çeken bir husus ise polis ve askerlerdi. Gelen delegelerden çok polis ve asker vardı. Herhangi bir olayda demek ki sorun oluşmasın diye böyle bir tedbir alınmıştı. Çiftçilerin üzerinden çıkan bıçaklarda girişte bırakılıyordu. Güvenlik önlemi iyidir. Bir süre alanı gezdikten sonra Recep Konuk’u ziyaret ettik. Misafirhane’de gelen konuklarını karşılıyordu. Biraz sohbet etme imkânı bulduk. Fakat Recep Başkan çok zayıflamış. Herkes zayıflamak için can atıyor ama ben Recep Başkan’a biraz kilo almasını öneririm. Daha çok yakışacağına inanıyorum. Kilo olarak zayıflasa da, hem karakter hemde güç olarak hala çok yükseklerde olduğunu gösterdi. Seçimin galibi olarak kendisini kutluyor ve yeni döneminde başarılar diliyorum.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR