KTO'dan Latin Amerika açılımı

Konya Ticaret Odası (KTO) üyeleri, Latin Amerika pazarında temaslarda bulundu.
KTO'dan Latin Amerika açılımı

KTO'nun Latin Amerika pazarına açılma hedefine yönelik olarak yaptığı çalışmalar neticesinde, ilk olarak Konya organize sanayi bölgesi̇nde üretim yapan makine ve otomotiv yedek parça üzerine üretim yapan firma sahipleri iki grup halinde bölgeye ayrı ayrı ziyaretler gerçekleştirdi.

Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, otomotiv yedek parça ve makine sektörü alanında Konya'da üretim yapan firmaların, Latin Amerika'da, Kolombiya, Peru ve Şili'de pazar araştırması ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildiği bildirildi.

Firmaların, yaklaşık 207 sektör temsilci ile iş görüşmesi amaçlı olarak bir araya geldikleri ifade edilen açıklamada, özellikle sanayi üretim bölgeleri ile yedek parça tedarikçisi firmaların ziyaret edildiği aktarıldı.

Makine sektörü üreticilerinin de pazar araştırması için bölgede, "Yine aynı şehirlerden yaklaşık 111 firma ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmeler son derece verimli geçmiş olup, bazı firmalarımız görüşmelerini sipariş alma seviyelerine kadar ilerletmiştir. Tüm bu görüşmelerin ticari ilişkiler başlatma anlamında iyi bir ziyaret olduğunu gözlemlenmiştir. Firmaların bu bölgelere daha sık gelmeleri ve satış için sabır göstermeleri gerektiğini belirten büyükelçiler de KTO'nun 6 ay içerisinde ikinci kez organizasyon düzenlemesinden memnun olduklarını ifade etmişlerdir."  denildi.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oda olarak bölgeye olan yeni pazar bulma yönündeki ilgilerinin sürdüğünü ve bölgeye giden üreticilerden bazılarının ilk siparişlerini aldıklarını belirtti.