KTÜ'nün performansı yükseldi

KTÜ'nün performansı yükseldi

 Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin (KTÜ), tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında 13'üncü sıraya yükseldiği bildirildi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerin akademik performansının, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından her yıl yapılan Üniversitelerin Akademik Performanslarına Göre Sıralaması (URAP) çalışmasıyla ölçüldüğünü söyledi.

Baykal, çalışmanın makale, atıf, öğretim üyesi başına düşen makale ve atıf, toplam bilimsel doküman, doktora mezun ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler baz alınarak hesaplandığını ifade etti.

Yapılan değerlendirme sonucunda, 2016-2017 tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasının geçen hafta açıklandığını vurgulayan Baykal, KTÜ'nün bu sıralamaya göre 13'üncü sırada bulunduğunu belirtti.

Baykal, KTÜ'nün 2012 yılında aynı sıralamada 18'inci sırada yer aldığını anımsatarak, 2016-2017 sıralamasında Hacettepe Üniversitesi'nin birinci, İstanbul Üniversitesi'nin ikinci, Ankara Üniversitesi'nin ise üçüncü sırada bulunduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Baykal, 2 binin üzerinde akademik personeli bulunan KTÜ'nün, 2014-2018 yıllarını kapsayan stratejik planı doğrultusunda çalışmaları sürdürdüğünü sözlerine ekledi.