Küçük bir dokunuşla kardeşliğimiz büyüyor

Küçük bir dokunuşla kardeşliğimiz büyüyor

AK Parti Kardeş ilçeler projesi ile gönülleri birleştiriyor. Proje ile iki kadim başkent Van ve Konya’nın bir araya geldiğini söyleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, artık farklılıkları bir kenara bırakılarak, tek davanın “İslam Davası” olması gerektiğini söyledi.

AK Parti Karatay İlçe teşkilatı olarak Kardeş Belediyeler projesi kapsamında Van’ın Gevaş ilçesine gerçekleştirdikleri ziyaretin son derece verimli geçtiğini söyleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türkiye’nin batısıyla doğusuyla, kuzeyiyle güneyiyle hepimizin olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından sosyal etkinlik ve kardeşlik temalı proje çerçevesinde AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı Kardeş Belediye olan Van’ın Gevaş İlçesini ziyaret etti. Kardeş İlçeler projesi ile iki kadim başkent, Urartu’nun başkenti Van ile Selçuklunun başkenti Konya bu vesile ile bir araya gelmiş oldu diyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Van ziyaretimiz AK Parti Genel Merkezinin organize ettiği bir programdı. Hem kardeşliğimizi pekiştirmek hem de Van’ın Gevaş Belediyesi ile Karatay Belediye’mizin kardeş İlçe olması münasebetiyle böyle bir ziyaret gerçekleştirdik.  Konya ile Van arasında bu bütün bir proje. Bizden sonra Selçuklu ve Meram Teşkilatları da Kardeşlik Projesi çerçevesinde Van’a ziyaretler yapacaklar. Gevaş, Tuşba ile birlikte Van’ın iki AK Partili Belediyesi. AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı olarak Gevaş’ta Bazı aileleri ziyaret ettik. Gevaş Belediye Başkanı, İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri ile beraber esnaflara ziyaretler gerçekleştirdik. Van organizasyonumuz 3 günlük bir projeydi. Sağ olsunlar gider gitmez bizleri çok güzel bir şekilde karşıladılar. Teşkilatlar arası görüşmeler oldu. Akabinde taziye ziyaretlerinde bulunduk. Bu esnada da Gevaş’ta bir patlama yaşandı. 6 polisimiz de yaralandı. Biz o patlamanın olduğu yerden bir saat önce geçmiştik. Rabbim de bizi orada korudu. Van’daki son günümüzde ben, Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Meclis Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkanı durumu acil olan bu polislerimizi ziyaret ettik. Yaralanan polislerimize de acil şifalar diliyoruz.” dedi.

mehmet-genc--(1).jpg

GEVAŞ’TA BÜYÜK İLGİYLE KARŞILAŞTIK

Van’da yoğun bir ilgi ve alaka ile karşılandıklarını ve gösterilen bu ilgi karşısında mahcup olduklarını ifade eden Mehmet Genç, “Gevaş’ta birçok esnafı ziyaret ettik. Köylere dahi ziyaretler gerçekleştirdik. Buralarda bile bize olan ilgi ve alakadan son derece memnunduk. Hatta kendi kendime onlar bize misafir olsalar biz bu ilgi alakayı gösterebilir miyiz dedim. Bizim yanımızdan hiç ayrılmadılar. Özellikle de Belediye Başkanımız, İl ve İlçe Başkanları ve yönetimleri bizleri hiç yalnız bırakmadılar.  Bu bölgelerin boş bırakılmaması ve devamlı ziyaret edilmesi gerekiyor. Orada yaşayan insanlarla birlikte olduğumuzu devamlı göstermemiz gerekiyor. Orda biz Türk, Kürt, Çerkez gibi hiçbir ayrım olmadı. Biz onları kendimizden, ailemizden birileri olarak gördük, onlar da bizi aynı şekilde gördüler. Sanki uzun süredir tanışıyormuşuz gibi hissettik. Bize gösterilen ilgiden utandık dersek yeridir.  Oralar ayrı bir güzel. Gevaş’ı çok beğendim. Gölün tam kenarında bir ilçe ve bu güzellikleri herkesin görmesi gerekiyor. Terör örgütü Van’daki bu güzellikleri bölge halkına yaşatmak istemiyor. Ufacık bir dokunuş bile oralarda çok büyük etki yapıyor. Halk tamamen terörden ayrılmış, terörün gerçek yüzünü görmüş.” şeklinde konuştu.

mehmet-genc--(2).jpg

GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR

Bu ülkenin batısıyla doğusuyla, kuzeyiyle güneyiyle bizim bir olduğumuzu oraya gidince daha iyi anladıklarını ve oturduğumuz yerlerden ahkâm kesmek son derece yanlış olduğunun altını çizen Genç, “Orada yaşamak, oraları görmek gerekiyor. Bu bölgelere gittiğinizde o sıcaklığı hissedebiliyorsunuz.  Mezhebi, dini, ırkı ne olursa olsun artık bunlarla oyalanmamamız gerekiyor. Tek devamız İslam davası ve kardeşlik davası olmalıdır. Biz bunu burada güzel bir şekilde lanse edebilirsek, Allah’ın izniyle bizi kimse yıkamaz. Biz bugün terörden şikâyetçiysek emin olun oradaki halk da bundan şikâyetçi. Terörün iç yüzünü çok güzel görüp anlamışlar. Halkın büyük bir kısmı da teröre destek vermiyor. Yaşanan süreçte PKK ile Kürtlerin birbirinden ayrıldığını gördüm. Bu da bizleri sevindirdi. Onlarda zaten PKK’ya lanet yağdırıyor. Bu da bizim için de ülkemiz için de sevindirici bir durum olarak ortaya çıkıyor. Bu insanları kendi haline bırakmamak gerekiyor. Özellikle biz ümmetçiyiz deyip de oralarda olmayanların da bir daha düşünmesi gerekiyor. Milliyetçilik vatanseverlik oturduğunuz yerden olmuyor. Oraları görmek, havasını solumak, oradaki insanlarla hemhal olmak gerekiyor. Bu bölge halkını da dışlamamak gerekiyor. İnsanımız olursa vaktimiz olursa tekrar gitmeyi düşünüyoruz. Onlar bizi çok güzel bir şekilde ağırladı biz de onları davet etmek istiyoruz inşallah.” diyerek sözlerini tamamladı. 

İSMAİL KOÇ