Küçük Emir kanlı gözyaşının dinmesini istiyor

İzmir Yeşildere'de yaşayan Akçekaya ailesi göz kanseri nedeniyle tümör sağ gözünü tamamen kapatan gözyaşı kanlı akan 5 yaşındaki Emir'in sağlığına kavuşması için destek bekliyor.
Küçük Emir kanlı gözyaşının dinmesini istiyor

İzmir Yeşildere'de yaşayan Fatma Akçekaya, göz kanseri nedeniyle sağ gözündeki tümör yumruk büyüklüğüne ulaşan ve gözyaşı kanlı akan 5 yaşındaki oğlu Emir'in sağlığına kavuşması için destek istedi. 

Yeşildere'nin 19 Mayıs Mahallesi'ndeki evinde eşi cezaevinde olduğu için iki oğluyla yaşam savaşı veren Akçekaya'nın tek beklentisi daha iyi bir ev ya da para değil, Emir'in acısının dinmesi.  

Anne yüreği de kanıyor

Fatma Akçekaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun acısını ancak reçeteyle verilen morfinin bir süre kesebildiğini söyledi.

Emir'in rahatsızlığını henüz 30 günlük bebekken fark ettiğini belirten Akçekaya, aileyi derinden sarsan süreci şu sözlerle aktardı:   

"Emir'in sağ gözünde parlama vardı, emzirirken anladım. Dokuz Eylül Hastanesine götürdük. 'Göz tümörü' dediler hatta sol gözünde de çıktı. Damar yoluyla sekiz kemoterapi aldı. Girişimsel radyoloji ile çok zor bir süreç geçirdi. Gözüne kemoterapi ilacı enjekte ettiler. Her seferinde felç veya ölüm riskine karşı bize bir tomar kağıt imzalatıyorlardı. Defalarca Ankara, Hacettepe ve Gazi hastanelerine gittik, sonra sol gözüne ışın tedavisi uygulandı. Sağ gözündeki tümör de hızla büyümeye başladı. Son olarak Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. Doktorlar, 'bundan sonra tedavinin çok riskli olduğunu, tedavi sırasında oğlumu kaybedebileceğimizi' söyleyip bizi evimize gönderdi."

Emir'in şubattan beri görme yetisini kaybettiğini ve tamamen karanlığa gömüldüğünü kaydeden Akçekaya, sürekli büyüyen tümörün artık beyne baskı uyguladığını söyledi. 

Çaresizliğini, "Varsın artık hiç görmesin, iki gözünü de doktorlar alsın, tek oğlum nefes alsın" sözleriyle dile getiren Akçekaya, küçük Emir'in de büyük acı çektiğini vurguladı.

Akçekaya, şöyle konuştu:

"Emir'in gözü durmadan kanıyor. Doktorlar, 'tümör beyne dayandı, çocuğu kaybedebiliriz' diyor. Ağladığı zaman gözleri kanıyor. Gece uyumuyor. Gözümün önünde acı çekiyor. Yalnız mücadele vermek çok zor. O kadar yoruldum ki bu yükün altında. Bir anne olarak gerçekten çok zor. Elimden bir şey gelmiyor. Gece durum daha ağırlaşıyor. Çok sancı çekiyor, doktorlara götürmeyelim diye artık acısı olduğunu bile söylemiyor, kıvranıyor. Bu çocuk daha 5 yaşında. İki oğlum ve ben gece uyanıp ağlıyoruz. Tek hayalim oğlumun acı çekmeden uykuya daldığını görebilmek. Çocuğumun yaşaması için büyüklerime sesleniyorum bir tedavi, bir umut arıyorum, oğlum ölmesin."

Eşi cezaevinde bulunduğu için hiçbir gelirleri olmadığını belirten Akçekaya, daha iyi bir ev, para ya da yiyecek yerine "Emir'in acı çekmeden uykuya dalması"nı hayal ettiğini söyledi.

"Oyuncak gözlük istedi"

Akçekaya, Emir'in her cümlesinin içini acıttığını ifade ederek "Bayram için büyük oğlum Enes benden oyuncak gözlük istedi. Emir de 'ben de istiyorum, şişlik inince ben de takarım belki' dedi. İlaç verirken 'gözümdeki şişliği bu ilaçlar alacak mı?' diye soruyor. Bir şey söyleyemiyorum, içim yanıyor. Tek hayali, gözündeki tümörün gitmesi. Ben ise sadece onun benim yanımda kalabilmesini hayal ediyorum" diye konuştu.