"Küçük ressam"ın tablolarına ilgi

Ayvalık'ta yaşayan ve 5 ay önce kurs almaya başladığı resim sanatında becerilerini geliştiren ilkokul öğrencisi Yosun Erök, gelecekte genetik mühendisi olmak istiyor.
"Küçük ressam"ın tablolarına ilgi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 5 aydır eğitmeninden kurs alan ve eserlerini geçen ay ilk kişisel sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunan ilkokul öğrencisi Yosun Erök'ün resimleri ilgi görüyor.

Babası mental aritmetik eğitmeni, annesi sağlık görevlisi olan Sakarya İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Erök (9), resim sanatına duyduğu ilgi dolayısıyla 5 ay önce Ata Mahmut Altınok'tan kurs almaya başladı.

Kursta kendisini geliştirerek tablolar yapan Erök, ilk kişisel sergisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçede geçen ay düzenlenen bir etkinlikte açtı. "Küçük ressam"ın sergideki 15 tablosu, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Yosun Erök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, resim kursunda çalışmalarına kara kalem eserlerle başladığını söyledi.

Daha sonra perspektif ve anatomi ağırlıklı resimler yaptığını belirten Erök, "En sonunda canlı bir model çizdim. Bir gün atölyede resim eğitmenimi bir tablo yaparken gördüm. Çok hoşuma gitti. Ben de renkli resim yapmaya başladım. Sonrasında da sergilerimdeki eserler ortaya çıktı. Bu eserleri yaklaşık 2,5 ayda hazırladım." diye konuştu.

Gelecekte bilim insanı olmayı hedeflediğini aktaran Erök, genetik mühendisliğialanında çalışmalar yapmak istediğini sözlerine ekledi.

"Yosun'un çok daha büyük işlere imza atacağına inanıyorum"

Eğitmen Altınok da Yosun Erök ile yollarını 5 ay önce kesiştiğini anlattı.

Erök'le önce temel sanat eğitimi derslerini işlediklerini dile getiren Altınok, "Çalışmalara başladığımızda inanılmaz bir performans gösterdi. 23 Nisan'da açtığı ilk sergide, Yosun'un eserleri sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Yosun'un ileride çok daha büyük işlere imza atacağına inanıyorum çünkü hem yaptığı resimler hem de çalışma azmi bunun en güzel örneği." dedi.

"Yosun'a resmin çok faydalı olduğuna inanıyorum"

Anne Efsun Erök, kızının 3-4 yaşlarında kendiliğinden kağıda bir şeyler karaladığını, o dönem yaşıtlarına göre çizgileri ve kalem kullanmasının gayet iyi olduğunu dile getirdi.

Kızının bu yeteneğini geliştirmek için arayışa girdiklerini vurgulayan Erök, "Daha sonra atölye hocamız Ata Mahmut Altınok ile çalışmalara başladı. Bu sayede de yeteneğini ortaya koydu, kendini daha iyi ifade etmeye başladı. Hayatı daha düzenli bir hale geldi. Daha kontrollü çalışmaya başladı. Yosun'a resmin çok faydalı olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.