Küçük Zeynep: 'Can yakan askerleri Allah hiç affetmeyecek'

Kanada'nın Toronto kentinde ailesiyle ikamet eden 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi, 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimini televizyondan öğrendikten sonra duygu ve düşüncelerini bir kağıda yazdı.
Küçük Zeynep: 'Can yakan askerleri Allah hiç affetmeyecek'

Kanada'nın Toronto kentinde gurbetçi bir ailenin 9 yaşındaki kızı Zeynep Er, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da kaleme aldığı notunda, "Bütün bomba atan ve can yakan askerleri Allah hiç affetmeyecek." ifadesine yer verdi.

Toronto'da annesi Tülay ve babası Ahmet Er ile yaşayan Zeynep Er, darbe girişimine ilişkin duygu ve düşüncelerini AA muhabirine anlattı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, evlerinde misafir olduğunu belirten küçük Zeynep, annesi, babası ve konuklarının televizyonda izledikleri haberlere yaptıkları yorumlardan çok etkilendiğini söyledi.

Thorncliffe Park İlkokulu öğrencisi Er, "Demokrasi bayramının olduğu gece, darbeci askerlere çok kızmıştım ama zamanla öğrendim ki o gece Türkiye'nin en kritik günüydü. Türkiye, yenilemez güçtür." dedi.

Darbeyi, "askerlerin bir başka ülkeden emir alıp, kendi vatanına ve yönetime el koymaya çalışması ve yönetimi ele geçirmek istemesi" olarak tanımlayan Er, darbe girişimini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, Türkiye'deki insanlar korkup onu seçsinler diye yaptırdığını kaydetti.

Küçük Zeynep'in kaleminden 15 Temmuz

Zeynep Er, darbe girişimi sırasında yazdığı notta, şu ifadeleri kullandı:

"Bütün bomba atan ve can yakan askerleri Allah hiç affetmeyecek. Recep Tayyip Erdoğan, gücünü Allah'tan ve Türk milletinden alıyor. Erdoğan halka, 'Kötü askerlerin dışarıya çıkmayın, yoksa çok kötü şeyler olacak demelerine inanmayın ve dışarıya çıkın' dedi. İnsanlar dışarı çıkmasaydı ve askerleri engellemeseydi ülke yok olacaktı. O yüzden Erdoğan, Türk halkı ve polisi, darbeyi engellediği için Allah onlardan razı olsun."

Anne Tülay Er ise kızının siyasi gelişmelerle çok ilgili olduğunu ve özellikle Türkiye'de yaşananları yakından izlediğini belirtti.

Baba Ahmet Er de o gece Türkiye'deki gelişmeleri misafirleriyle televizyondan izlediklerini aktararak, "Zeynep bir ara ortalıkta görünmeyince uyudu sandım. Sonra elinde bu yazıyla geldi. Çocuklar da ister istemez bu olaylardan etkileniyor." diye konuştu.