'Kudüs barış ve savaşın anahtarıdır'

Mescid-i Aksa’da okunan cuma hutbesinde ABD yönetiminin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıması kınanarak, söz konusu kararın Filistinlileri görmezden geldiğine vurgu yapıldı.
'Kudüs barış ve savaşın anahtarıdır'

Mescid-i Aksa’da okunan cuma hutbesinde ABD yönetiminin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıması kınanarak, söz konusu kararın Filistinlileri görmezden geldiğine vurgu yapıldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da Şeyh İsmail Navahde tarafından okunan cuma hutbesinde, "Haketmeyenlere sahip olmadığı toprakları vadeden Balfour’un üzerinden 100 yıl geçerken, Kudüs’ün işgalinin 50. Yılında ABD yönetimi Filistinlilerin ve Müslümanların haklarını görmezden gelerek bu kutsal şehri İsrail’in başkenti ilan ediyor." ifadelerine yer verildi.

Kudüs’ün Arapların ve Müslümanların kalmaya devam edeceğini belirten Şeyh Navahde, "ABD’nin kararına karşı tepki gösteren ve kararlar alan İslam dünyasının bu tavrının sahaya yansımasını umut ediyoruz." dedi.

Şeyh Navahde, İsrail’in Mescidi Aksa ve Kudüs’e yönelik ihlallerine tepki göstererek, "Kudüs barış ve savaşın anahtarıdır." uyarısında bulundu.