Kudüs Direnişinin Sembol İsmi Cüneydi, Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti

Kudüs direnişinin sembol ismi olan Fevzi El-Cüneydi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiği Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.
Kudüs Direnişinin Sembol İsmi Cüneydi, Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti

İsrail askerleri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alındığı fotoğrafı tüm dünyanın konuştuğu 16 yaşındaki Filistinli Fevzi El-Cüneydi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kudüs direnişinin sembol ismi Fevzi El-Cüneydi’yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konya’nın tüm kurum ve kuruluşları ile birlikte her zaman Filistin meselesine duyarlı bir şehir olduğunun altını çizdi.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi.png

EN KÜÇÜĞÜNDEN EN BÜYÜĞÜNE KADAR ORADAKİ HERKES BİR KAHRAMAN

Başkan Altay, “Filistinli kardeşlerimizin hep yanında olduğumuzu bilmelerini isteriz. Gerçekten de Kudüs, anlatılması değil yaşanması gereken bir yer. Önemli olan oradaki kardeşlerimizle bir araya gelmek, onlarla birlikte olduğumuzu ifade edebilmek. Bence oraları ziyaret etmenin önemli bir faydası bu. Biliyoruz ki sizlerin dışarı çıkması çok zor. Ama sizler için dua eden ve kalpleri bir atan ümmet olduğumuzu belirtmemiz için ziyaretlerimizi de arttırmamız gerekiyor. Ziyaretimizde de gördük ki oradaki herkes birer kahraman ve en küçüğünden en büyüğüne kadar herkse bu mücadelenin içinde. Fevzi El Cüneydi kardeşimiz de gösterdiği kahramanlıkla simgeleşti ama onun bedeninde bütün Filistinlilerin onunla aynı yüreği taşıdığına eminiz” diye konuştu.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi3.png

FİLİSTİN DAVASINA BÜYÜK DESTEK OLAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDERİM

Fevzi El Cüneydi de Konya’da olmaktan olduğunu kaydederek, “Davetiniz ve bu güzel ağırlamanız için çok teşekkür ediyorum. Ben El Halil kentindenim. Birçok arkadaşım Türkiye’nin çeşitli kentlerinde okuyor. Filistin davasını savunan ve bunu himaye eden herkesi önemsiyor ve saygı duyuyorum. Bugüne büyük destekleri için Türkiye’ye ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi4.png

CÜNEYDİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Fevzi El-Cüneydi, Konya Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Güle Oynaya Camiye Gel” projesine katılan öğrencilerle de sabah namazında bir araya geldi.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi5.png

Cami cemaati ve öğrencilere Filistin davası hakkında açıklamalarda bulunan Cüneydi, Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinliler için değil, tüm Müslümanlar için kutsal bir mekan olduğunu hatırlattı. Cüneydi, ”Burada birlikte aynı safta namaz kıldığımız gibi Mescid-i Aksa’da da birlikte namaz kılmayı diliyorum. Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulması için hepimize büyük sorumluluk düşüyor” dedi.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi6.png

Cüneydi, Konya Büyükşehir Belediyesi Keykavus Bilgehanesi’nde eğitim gören öğrencilerle de buluşarak sohbet etti.

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi6.png

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi7.png

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi8.png

konya-buyuksehir-belediyesi-filistin-cuneydi9.png