Kudüs şairinin ailesi Konya’da ağırlandı

Akademik Düşünce Medeniyet Topluluğu (ADEM), Genç-Memur-Sen Konya Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube işbirliği ile M. Akif İnan'ın ailesinin konuk olduğu ‘M. Akif İnan ve 7 Güzel Adam’ programı Konya’da icra edildi.
Kudüs şairinin ailesi Konya’da ağırlandı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde bir öğrenci topluluğu olarak kurulan ADEM Topluluğu ‘Yedi Güzel Adam’ serisinin ikincinde Memur-Sen ve Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Kurucusu, Kudüs Şairi, Mütefekkir, aksiyon adamı Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan, Damadı Hayati Cenap İnan, Torunları Büşra ve İsra İnan katılımı ile icra edildi. ADEM Topluluğu Mehmet Akif İnan’ın ailesini bu program vesilesi ile  Konya’da misafir etti. M. Akif İnan’ın Şehir gazelinden bir beyit konuşamsına başlayan ADEM Topluluğu Başkanı Halis Kiraz, sorumlulukların farkında olduklarını ifade ederek her daim çalışmalarında ağabeylik yapan, yol gösteren Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Ercan Türkkan’a, Topluluk Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Çetin’e, Eğitim-Bir-Sen  2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin’e teşekkür etti.

4-732.jpg

“TEMSİL ARAYAN HAREKETLER VARDIR”

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin,  ADEM Topluluğunun misyonunu, varoluş nedeni üzerine yaptığı konuşmasında ‘Temsil arayan hareketler vardır, mensuplarına temsil imkanı sunarlar, network sağlarlar, kariyer imkanı verirler, birde istikamet arayan hareketler vardır. Bizim ADEM Topluluğumuz böyle bir araya geliştir, böyle bir harekettir. 200 yıldır kökleri ile bağını koparmış bir nesle köklerini hatırlatma, istikametimiz bu deme hareketidir’ dedi.  Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer selamlama konuşmasında İnan ailesine hoş geldiniz diyerek başladı, böyle müstesna bir çalışmaya imza atan Topluluk üyelerini tebrik etti.

2-20190412121242.jpg“HER DAİM BİR ARADAYDIK”

Mehmet Akif İnan’ı anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Mehmet Akif İnan’ın Beyaz Ela ve Şehir Gazeli  seslendirildi. Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan’ın ‘7 Güzel Adamla  Babam kardeş gibi idiler. Bende zaten 7 Güzel Adama hep amca diye hitap ederdim ve her daim bir aradaydık’ sözleri  bugün eksikliğini hissettiğimiz dostluk üzerine not edilmesi gereken bir anekdot olarak not ettik. Damadı Hayati Cenap İnan Bey ve Torunları İsra ve Büsra İnan hanımlarda Mehmet Akif İnan ile ilgili özel anlardan kesitler sundular.  Programın sonunda topluluk üyelerine Mehmet Akif İnan Külliyatı hediye edilerek program sona erdi.