'Küfür sosyal medyanın bir parçası oldu'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde Fatih Terim ve bazı milli futbolculara sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler bu mecranın doğru kullanımıyla ilgili soru işaretlerini akıllara getirdi.
'Küfür sosyal medyanın bir parçası oldu'

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sürecinde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve bazı milli futbolculara sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler bu mecranın doğru kullanımıyla ilgili soru işaretlerini akıllara getirdi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Murat Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyada Fatih Terim'e ailesi üzerinden yapılan ağır eleştirilerin hem hukuksal hem de insan hakları açısından asla tasvip edilemez olduğunu söyledi.

Kırık, yapılan eleştirilerin bir ölçüsünün olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fatih Terim'e sosyal medya üzerinden eleştirileri acımasızca yüklenilmesi, ailesinin, kızının rencide edilmesi, doğmamış torununun hakaretlere maruz bırakılması gerek hukuksal gerekse de insan hakları açısından asla tasvip edilen bir durum değil. Küfürler, argo ve hakaret içerikli kelimeler günümüzde sosyal medyanın tabiri caizse bir parçası durumuna gelmiştir. Sosyal medya kullanıcılarının bir ifade kullanmadan, bir paylaşım yapmadan önce mutlak suretle empati kurması gerekmektedir."

"Sosyal medya danışmanları kullanılmalı"

Ünlülerin bir kısmının sosyal medya danışmanları kullanarak paylaşımlarını gerçekleştirdiğini aktaran Kırık, "Arda Turan gibi önemli isimlerin sosyal medyada bir içerik paylaşmadan önce paylaşılan içeriklerin mutlaka sonuçlarını ve etkilerini öngörmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kullanıcılarla girilecek karşılıklı atışmalar ve sert münakaşalar kişi adına öngörülmeyecek büyük sorunlar doğurabilmektedir." şeklinde görüş bildirdi.