Kuğulu Vadisi canlandı

Kuğulu Vadisi’ndeki yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bungalovları, su sporlarının yapılacağı, restoranlar ve eko pazar yer alıyor.
Kuğulu Vadisi canlandı

Kuğulu Vadisi’ndeki yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Bungalovları, su sporlarının yapılacağı, restoranlar ve eko pazar yer alıyor. At çiftliğine kadar yer alan bu projemizde yok yok diyebiliriz. Bu proje Seydişehir’in projesi değil Konya’nın projesi olacak” dedi

Kuğulu Vadisi’nin daha önceden içkili âlemlerinin yapıldığı bir alan olduğunu vurgulayan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “O dönemden sonra gelen Belediye Başkanları bu uğurda bir çalışma yaptılar. Şuanda Konya’nın gözde alanlarından birisi oldu. Seydişehirlilerden daha çok Konya kullanır. Hafta sonları üniversiteler, yurtlar, dernekler etkinlikler yapıyor. Bu güzel alana daha geniş bir çalışma yapmak için adaylık dönemimizde Kuğulu Vadisi Projesi adı altında su sporları göleti diye başlatmıştık. Daha sonra KOP Başkanımız ve şuan ki Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu hocamızla beraber bu çalışmayı başlattık. Aylarca süren bir proje çalışmasıydı. Projesi tamamlandı. Mesire alanını Antalya yoluna bağlayacağımız ikinci göletin altından devam eden 600 bin metrekarelik bir gölet. Bungalovları, su sporlarının yapılacağı, restoranlar ve eko pazar yer alıyor. At çiftliğine kadar yer alan bu projemizde yok yok diyebiliriz. Bu proje Seydişehir’in projesi değil Konya’nın projesi olacak İnşallah” diye konuştu.

“KONYA’NIN BÜYÜK BİR PROJESİ”

İnsanların Ankara’dan Antalya’ya giderken veya Antalya’dan dönerken dinlenebilecekleri otellerinde yer aldığını söyleyen Tutal, “Organik alışveriş yapabilecekleri alanlar da bu projemizde yer alıyor. Konya’ya hizmet edecek olan ve Seydişehir’e de ekonomik katkısı olacak olan projelerden birisi. Biz organize işlerini yaptık. Burada DSİ çalışmalarını devam ettiriyor. Göletin 3’te biri tamamlandı. Torosların uzantısı olan Küpe Dağı’nı Bakan Yardımcımızın katkıları ile tabiat parkına dönüştürdük. Bungalov evlerin, yürüyüş yollarının, seyir teraslarının bir kısmının da inşaatlarına başlandı. Bu Konya’nın büyük bir projesi olacak. Proje devam ediyor. KOP, Seydişehir Belediyesi, DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü işin içerisinde. Bundan sonra Tabiat Parkları’da işin içerisine girmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN ENDER SULARINDAN BİRİSİ”

Yerel çalışmaların son hızıyla devam ettiğinin altını çizen Tutal, “Seydişehir’in Beyşehir çıkışında 365 bin metrekarelik meradan dönüşüm yapmak suretiyle bir Termal Alan oluşturduk. Şuanda 2-3 tane kuyu açtık. Termal Sosyal Tesis inşaatımız bitmek üzere. 2-3 tane de otel yeri ayarladık. İnşallah seçimlerden sonra da oraların temelini atacağız. Konya’nın hizmetine hem içmecesi olan hem kaplıcası olan Türkiye’nin ender sularından birisi. Bu noktada Zeki Karagülle hocamız ile çalışıyoruz. Bu yılın son aylarında kendi imkânlarımızla 2 bin 700 metrekare oturum alanı olan Termal Sosyal Tesis’i Konya’nın hizmetine sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.  

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

,-(1).jpeg

,-(2).jpeg

,-(3).jpeg

,-(4).jpeg

,-(5).jpeg

,-(6).jpeg