Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır? Kulağa su kaçmasına evde 10 farklı doğal çözüm

Yaz aylarını yaşadığımız şu günlerde çoğu kişi tatil yerlerinde denizlerde, havuzlarda kulağa su kaçması problemiyle karşılaşıyor. Kulağa su kaçması kulakta tıkanıklık, işitme kaybı, ağrı, çınlama ve basınç hissi gibi belirtilere yol açabiliyor.
Kulağa kaçan su nasıl çıkarılır? Kulağa su kaçmasına evde 10 farklı doğal çözüm

Kulağa su kaçması, kulak zarı delinmesine dahi yol açabilen ciddiye alınması gereken bir durumdur. Banyoda, havuzda, denizde, kaplıcalarda bu sorun meydana gelebiliyor.

KULAĞA SU KAÇMASINA NE İYİ GELİR?

SOĞAN SUYU

Soğanı rendeleyip süzgeçle süzün suyunu çıkarın. Su kaçan kulağa 2-3 damla soğan suyu damlatın. Kulak ağrısı ve tıkanıklığı kısa sürede geçecektir.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı da kulağa su kaçmasına iyi gelen doğal yöntemlerden. Su kaçan kulağa iki damla zeytinyağı damlatın, birkaç dakika bekleyin yağ tam kulak zarına insin, sonra o kulak üstüne yatın. Su yağ ile beraber akıp çıkacaktır.

ÇAKIL TAŞI

Ceviz büyüklüğünde 2 tane çakıl taşı bulun. Bunlardan birini seçip kulağınıza dayayın diğeriyle onun üstüne vurun sular hemen çıkacaktır.

kulaga-kacan-su.webp

FÖN MAKİNESİ

Wikihow.com kulağa su kaçması halinde saç kurutma makinesi kullanımını öneriyor. Kulağa su kaşınca fön makinesi tutup kulak için kurutmak da ağrı ve tıkanıklığı gideriyor. Fön makinesini en düşük seviyeye getirin. Kulaktan 15-20 cm uzaklıkta olacak şekilde kurutma işlemi yapın.

PEÇETE

Peçeteyi kürdan inceliğine gelene kadar elinizle kıvırın. Peçete sert hale gelince kulağınıza gittiği yere kadar yavaş yavaş itin sonra kulağınızın içinde çevirip durun ve peçeteyi çıkartın. Bu yöntem kulağınızdaki suyu emerek çekecektir. Bunu tekrar tekrar yapın.

GLİSERİN

Su kaçan kulağa 3 damla gliserin damlatın, üzerine yatın, hemen kulaktan su akıp gidecektir.

TUZ

Bir avuç tuzu küçük bir tencerede ısıtın, bezin arasına bu tuzları koyup bezi su kaçan kulağın altına serin o yöne yatın, tuzun sıcaklığı ile su kuruyacak ve ağrı geçecektir.

ÇÖREK OTU YAĞI

Çörek otu ölümden başka her derde deva olmasıyla meşhur. Kulağınıza su kaçtıysa içerisine birkaç damla çörek otu yağı damlatın. Ağrı ve tıkanıklığa şifa olacaktır.

HAVLU

Havluyu ütüyle ütüleyip ısıtın, havlunun üzerine kulağa su kaçan yöne doğru yatın, su buharlaşıp tıkanıklık açılacaktır.

SAKIZ ÇİĞNEYİN

Acıbadem’in haberine göre kulağa su kaçması ile karşılaşanlar suyun boşalması, basınç ve ağrının geçmesi için sakız çiğneyebilirsiniz. Sakız çiğnerken östaki borusundaki basıncı azaltır ve sıkışan suyu bırakır.

kulaga-kacan-su-2.webp​​​​​​​

KULAĞA SU KAÇMASINA İYİ GELEN DİĞER YÖNTEMLER NELERDİR?

Su hangi kulağa kaçtıysa kafanızı o yöne doğru eğin, örneğin sol kulakta su varsa başı sola eğin, sol ayağımızın üstünde tek ayak zıplarsak sular dışarı çıkıyor.

Su kaçan kulağınız yastığa gelecek şekilde yatın. Kısa sürede yerçekiminin gücüyle kulağınıza kaçan su dışarıya akacaktır.

Saç kurutma makinesini düşük ısıya getirip kulağınıza kaçan suyu kurutun.

Reçetesiz satılan gliserin gibi antiseptik kulak damlalarından kullanabilirsiniz. Kulağınızın içine 2-3 damla damlatın, başınızı su kaçan kulağınız aşağı bakacak şekilde çevirin. Kulağınıza kaçan su damlayla birlikte dışarıya akacaktır.

Tüm bunlara rağmen su çıkmadıysa mutlaka kulak doktoruna gidilmesi gerekiyor.

Etiketler :