Kullanılmayan eşyalar çok derde deva oluyor

Elbir Derneği örnek bir uygulamaya imza atarak kullanılmayan eşyaları toplayıp bu ihtiyaçlardan sağlam olanları eşya olarak, kullanılmayacak durumda olanları ise parçalayarak kışın yakıt ihtiyacı olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.
Kullanılmayan eşyalar çok derde deva oluyor

Kullanılmayan eşyaları toplayıp geri dönüşümünü sağlayarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Elbir Derneği yönetici Sinan Cırık,“Konya’da kullanılmayan eşyaları bize verdikleri zaman sağlam olanları ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Kullanılamayacak hale gelmiş eşyaları da odun cinsinden olanları parçalara ayırıp torbalara koyarak kışın ihtiyaç sahibi olan ailelere veririz. Ayrıca Belediyemiz ve farklı kişiler ağaçlarını budadıkları zaman burada parçalara ayırıp istifliyoruz. Burada bu işleri yapan bir Suriyeli kardeşimiz de bu vesileyle ekmeğini kazanmış oluyor. Demir cinsinden olanlar varsa şayet onları da satıp gelen parayı yine ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Hiçbir şeyi boşa götürmemeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki Konya’da hiçbir şey boşa gitmesin. Eski eşyalar kullanılabilecek durumdaysa ihtiyaç sahiplerine verilsin. Eğer kullanılamayacak durumdaysa yine geri dönüşümü yapılarak yine ihtiyaç sahiplerine ulaştırılsın. Kâğıtsa geri dönüşüme verelim, odun ise kışın yakıt olarak kullanılsın, demir cinsi ise yine hurdacıya verelim istiyoruz. Hem şehrimiz kirlenmesin, hem de milli servet olan bu malzemeler boşa gitmesin. Bir ailenin, bir ülkenin kalkınması israfın önlenmesi ile mümkündür. İsrafın önüne geçersek kalkınabiliriz.” dedi.

geri-donusum--(2).jpg

“İSRAFIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ”

Bu malzemelerin hepsinin biri milli servet olduğunu ve israf edilmemesi gerektiğini söyleyen Cırık, “Bizler toplum olarak farkında olmadan israf eden bir konumda bulunuyoruz. Bunların hepsi milli servettir. Bana ne deme lüksümüz yok. Rabbimiz bizlere bu nimetleri verdi. Eğer hakkını vermezsek bir gün bu nimetleri keser de. Fert olarak, toplum olarak, devlet olarak bu malzemeleri yerinde kullanarak şükretmiş olacağız. Bu inançla yola çıktık. Hamd olsun bugün burada 3 bin torba odun var. Her aileye ikişer torba versek 1500 aile bundan sebeplenmiş olacak.  Ayrıca kullanılmayan eşyaların kullanılabilir hale getirilmesinde de bir istihdam söz konusu. Bizim burada şu an için bir arkadaş çalışıyor ama bu projeyi tüm Konya için düşündüğümüz zaman yüzlerce insan hem istihdam edilir hem de evlerde kullanılmayan ama kullanılabilecek olan eşyalar da ihtiyaç sahiplerine verilerek sosyal bir ahenk oluşmuş olur.  Bizim bu çalışmamızı duyanlar hocam bizde de bu var, şu var diyorlar ve bizde 3 araçla evlerden bu eşyaları topluyoruz. Bizlere ulaşmak isteyenler Elbir derneğinin internet sayfasından ve derneğimizin telefonlarından bizlere ulaşabilirler.” diye konuştu.

geri-donusum--(3).jpg
İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ