Kullanılmayan okul geçim kapısı oldu

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ev hanımı Esiye Öztürk, kullanılmayan bir okulda ipek böcekçiliği yaparak aile ekonomisine katkı sunuyor.
Kullanılmayan okul geçim kapısı oldu

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde ev hanımı Esiye Öztürk, kullanılmayan bir okuldaipek böcekçiliği yaparak aile ekonomisine katkı sunuyor.

İki çocuk annesi Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ipek böceğiyle ilgili açılan kurslara katılması sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.

Boş zamanlarını değerlendirmek için başladığı kursun ardından öğrendiklerini uygulamaya geçirdiğini ifade eden Öztürk, bu kapsamda 20 bin tohumla işe başladığını aktardı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün desteğiyle Gürışık Mahallesi'nde kullanılmayan bir okulda çalışmalarını yürüttüğünü vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

''Tohumların böceğe dönüşümü inanılmaz. İpek böceklerine adeta çocuklarım gibi bakıyorum. Severek yaptığım işi başkalarına da öğretmeye çalışıyorum. Şu an mahalleden 4 kadın da bu iş için kolları sıvadı. Onlarla birlikte, okuldaki işimizi en iyi şekilde yapıyoruz. İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü'nün de desteğiyle başladığımız işte 20 bin ipek böceğinden sayımızı 40 bine çıkardık.''

Öztürk, ilçede ulaşabildiği herkese ipek böceği yetiştiriciliğini öğretmek istediğini kaydetti.