Külliye'yi bombalayan FETÖ'cü pilottan devlete ilginç teklif!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünü bombalayan FETÖ'cü pilot, 'çok pişmanım, verilecek her görevi yapmaya hazırım' dedi.
Külliye'yi bombalayan FETÖ'cü pilottan devlete ilginç teklif!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde görev aldıktan sonra tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen pilot Müslim Macit'in ek ifadesine başvuruldu.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen günlerde Macit'in ek ifadesine başvurdu. İfade tutanağına göre Macit, daha önce de Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığında şüpheli sıfatıyla ifade verdiğini ancak bu ifadesindeki bazı kısımların eksik olduğunu söyledi.

"KURMAYLIK SINAVININ SORULARI BANA VERİLMİŞTİ"

Macit, ek ifadesinde FETÖ ile nasıl tanıştığını, Hava Harp Okulu yıllarında örgüt ile olan ilişkisi, mezuniyet sonrasındaki ilk görev yerindeki irtibatlarına ve ilişkilerine dair anlatımlarda bulundu, kurmaylık sınavları sorularının kendisine önceden verildiğini ve bu sayede sınavı kazandığını itiraf etti.

"ÇOK PİŞMANIM"

Darbe günü öncesinde FETÖ üyeleri ele yaptıkları görüşmeleri, 15 Temmuz gecesi ve ertesi sabah yaşananları anlatan Macit, "Olay günü Hasan Hüsnü Balıkçı'nın 'Hükümetin bizleri tek tek görevden uzaklaştıracağını, hatta birkaç generalin alındığını, bu işi yapmamız gerektiğini' söylemesi nedeniyle eylemin darbe olduğunu anladım." iddiasında bulunarak "çok pişman olduğunu" dile getirdi.

Ek ifadesinde darbe girişiminden önce Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında pilot üsteğmen olarak görev yaptığını belirten Macit, "İlk ifademde savcı beye uçmadığımı söylemiştim ancak darbe girişiminden sonra 14 gün dışarıda kaldım. Dışarıda televizyon izlediğimde haberlerde benim attığım bomba ile insanların öldüğünü öğrendim. Bunu kimseye söyleyemedim." dedi.

"VERİLECEK HER GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIM"

Macit, "Ben vatanımı çok seven bir insanım. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Her türlü fedakarlığı yaptım. Başarılı bir askerdim. İyi niyetim de kullanılarak o gün oraya çağrıldığımı düşünüyorum. O gün olacaklardan erken haberim olmasına rağmen karşı koyacak cesareti gösteremedim. Olanlar nedeniyle ölen insanların olmasından dolayı da çok pişmanım. Hala verilecek vatan için her görevi yapmaya hazırım." ifadelerini de kullandı.