Kültür-Sanat Çalıştayı gerçekleşti

Küçükçekmece Belediyesi 2014-2015 Kültür ve Sanat Strateji Belirleme Çalıştayı'nın 3'üncüsü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Kültür-Sanat Çalıştayı gerçekleşti

Bu kapsamda Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çalıştay'a, pek çok sanatçı, yazar ve alanında uzman isim katıldı.

İNSANI ÖNEMSEYEN SANAT ANLAYIŞI

Göreve başladığı günden bu yana kültür ve sanat etkinliklerinin belediyecilikteki önemine değinen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz bundan sonraki kültür-sanat etkinliklerinin daha insan odaklı olacağını belirterek, 'İnsana saygılı, Küçükçekmecelilerin gönüllerine dokunan, insanı önemseyen bir sanat anlayışı istiyoruz. İlkeli, milli değerlerimizi önemseyen, onurlu ve farklılıklara da öncelik tanıyan bir sanat olmalı.'dedi.

Çalıştay'da söz alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nadir Çomak ise, 'Sayın Başkanımız Temel Karadeniz'in önderliğinde 2014-2015 ve sonraki 4 yıllık süreç için belediyemizin strateji planını hazırlıyoruz. Bu nedenle 4-5 kişilik sanat danışmanlığı ekibimizi 25'e çıkarmış durumdayız. Spor, eğitim, geleneksel sanatlar, tiyatro-sinema gibi konularda komisyonlar hazırladık.'diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren Çalıştay'a katılan konuklar ise kendi alanlarındaki fikirlerini ortaya koyarak, tiyatro-sinema, söyleşi, konser-özel etkinlik ve sergi alanlarında yapılacak olan belediye etkinliklerini belirliyor.