Kulu'da 30 engelli vatandaşa sandalye

Kulu’da yaşayan 30 engelli vatandaşa yürüteç, tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye edildi.
Kulu'da 30 engelli vatandaşa sandalye

Avrupa Türk Demokratlar Birliği ( UETD )Halkla ilişkiler Başkanlığı Engelliler Birimi ve Avrupa El Ele Engelliler Federasyonu tarafından organize edilen ve Kulu’da yaşayan 30 engelli vatandaşa yürüteç, tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye edilen organizasyona Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı’nın yanısıra UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Avrupa Engelliler Konfederasyonu Başkanı Cengiz Hocazade, UETD Halkla İlişkiler Başkanlığı Sekreteri Serap Öcalan, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Ak Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan çok sayıda davetli ve kendilerine araç hediye edilen engelli vatandaşlar yakınları katıldı.

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik Avrupalı Türkiye vatandaşlarının yüreklerinin Türkiye’de olduğunu belirterek ‘ Sivil toplum kuruluşları çeşitli alanlarda faaliyet göstererek sürekli toplumun nabzını tutmaktalar bizim kuruluş amacımız Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın hem bulundukları ülkelerde hem de Türkiye’de siyasi arenada rol almaları ve söz sahibi olmaları konusunda birlik içinde hareket edebilmektir. Halkla İlişkiler Başkanlığımız bünyesinde Avrupa’da ve Türkiye’de faaliyet gösteren diğer dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde bu tarz yardım faaliyetleri de gerçekleştirmekteyiz. Avrupa’da büyük bir nüfusla temsil edilmekte olan Kulu’da olmak Kulu’lu hemşehrilerimizle böyle bir organizasyonda bir araya gelmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah en yakın zamanda benzer faaliyetlerde yine bir araya geliriz. Sayın Milletvekilimiz Abdullah Ağralı beye Sayın Kaymakamımız Hüseyin Avcı beye Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Yıldız Beye ve organizasyonda emeği geçen bizlere bugün ev sahipliği yapan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.’ diye konuştu.

Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı da yaptığı konuşmada; ‘ Biz UETD’nin Avrupa’da yaptığı çalışmaları izliyor ve takdir ediyoruz ama bugün apayrı bir konu bizleri bir araya getirdi. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için El Ele vermiş olan UETD ye ve Avrupa Engelliler Federasyonuna Kulu’lu hemşehirlerimin huzurunda teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları Sayın Süleyman Çelik beyinde belirttiği gibi farklı faaliyet alanlarında insanlara hizmet için bir araya gelmekteler ama bu hizmetin en kıymetlilerinden biride bugün burada gerçekleştirdiğimiz organizasyondur. Bizlerde sivil toplum faaliyetlerine hali hazırda birkaç dernekle devam etmekteyiz adeta ateş çemberine dönüşmüş olan coğrafyamızda evsiz kalan yurtlarını terketmek zorunda kalan yaklaşık 2 milyon insana ev sahipliği yapan bir ülkeyiz. Gönül isterdi ki bölgemizde huzur olsun kurduğumuz dernekler vakıflar insani yardımları insanlarımızı daha ferah daha rahat yaşatabilmek için planlasınlar. Bu gün burada bulunan ve bu organizasyonda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleşen törenle Yürüteçler, Tekerlekli Sandalyeler ve Akülü Arabalar sahiplerine  teslim edildi.

Ak Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, Kulu Kaymakamı Hüseyin Avcı ve Ak Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan Kulu Devlet hastanesine geçerek yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi binasının yerinde keşifte bulundular. Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı  Kulu Devlet  Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Doğmuş’ tan yeni yapılacak hastaneyle ilgili bilgi aldı.